De betekenis van Ukki Pukkie voetbal

Foto:

ARNHEM – V.v. Arnhemsche Boys Schuytgraaf in Arnhem startte in het seizoen de mini-competitie voor voetballertjes tussen de 5 en 7 jaar oud. Twee jaar later spelen er al 60 mini’s in de Schuytgraaf. Jeugdvoorzitter Jan Willem Vaartjes spreekt vol trots over de betekenis van het ‘Ukki Pukki’ voetbal.

“Laatst vroeg iemand mij wat het leukste is aan mijn rol als jeugdvoorzitter bij Arnhemse Boys Schuytgraaf. Ik hoefde niet lang na te denken over het antwoord. Begin december 2013 mocht ik de prijsuitreiking verrichten voor onze mini’s, onze allerjongste lichting voetballers. De mini’s vormen het voorportaal van onze F-jes en zijn vijf tot zeven jaar oud. 
Ze speelden die dag de finale van de Champions League competitie. Sommige jongens en meisje verzopen zelfs in de kleinste maat tenues: een hilarisch en bovenal schattig gezicht. Ik was erg onder de indruk van de spelvreugde op en rond het veld. Geweldig om te zien hoe verbeten bekkies blindelings streden om de bal, net als een zwerm spreeuwen die massaal achter elkaar aanvliegen.
De jeugd heeft de toekomst en een gezonde jeugdafdeling bepaalt de toekomst van een club. Arnhemse Boys Schuytgraaf is een jonge voetbalclub met een rijke historie en eerlijk is eerlijk: wij profiteren van een nieuwbouwwijk met een groot aantal jonge gezinnen en beschikken over een prachtig, nieuw sportcomplex. Onze jeugdafdeling groeit ieder jaar weer, in tegenstelling tot vele Arnhemse voetbalclubs die helaas met lede ogen moeten aanzien hoe hun jeugdafdelingen langzaam leeglopen.
In het seizoen 2012-2013 is de mini-competitie opgestart. Vanaf februari 2014 starten dit keer maar liefst 60 mini’s aan de Champions League voorjaarscompetitie. Een uniek aantal, zeker voor onze regio. Een aantal waar wij enorm trots op zijn. Alles zal weer in het teken staan van spelvreugde en plezier maken met elkaar onder begeleiding van enthousiaste vaders en moeders. Door al op zo’n jonge leeftijd jongens en meisjes te betrekken bij onze club, zijn wij er rotsvast van overtuigd dat een goede basis gelegd kan worden voor sportief en respectvol gedrag. Jong geleerd is immers oud gedaan.
Kom gerust een keer kijken op een zondagochtend tussen 10:00 en 11:00 uur en voel de energie die van de jongens en meisjes afspat. Wilt u uw zoontje of dochtertje aanmelden, dan kan dat natuurlijk ook door een mailtje te sturen naar: [email protected].”
Jan Willem Vaartjes is jeugdvoorzitter van v.v. Arnhemse Boys Schuytgraaf en is bekend geworden door zijn blog voor www.vitaldaddy.nl en zijn boek ‘Handboek Vader in Scheiding’. 
Foto: Jan Willem Vaartjes tijdens de prijsuitreiking bij de mini’s in december 2013 (vv Arnhemsche Boys Schuytgraaf)
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen