Stel maakt brokken met gestolen motor

Een 37-jarig stel uit Arnhem is zaterdagmorgen in Huissen gewond geraakt nadat zij op een motor in botsing waren gekomen met een auto. Het duo droeg geen helm en probeerde er direct na het ongeval vandoor te gaan. De motor bleek eerder te zijn gestolen.

Het ongeval gebeurde zaterdagmorgen rond 10.10 uur op de Karstraat. Uit onderzoek ter plekke en verklaringen van getuigen bleek dat de motor met vermoedelijk hoge snelheid over de Karstraat reed in de richting van Bemmel. In de S-bocht verloor de motorrijder de macht over het stuur en kwam op de andere weghelft terecht. Daar kwam hij in botsing met een 62-jarige automobilist uit Oosterhout (GLD). Zowel de motorbestuurder als zijn passagier droegen geen helm en liepen bij hun val onder meer letsel aan het hoofd op. De automobilist bleef ongedeerd.
Agressief
De 37-jarige motorrijder probeerde aanvankelijk weg te komen. Daarbij gedroeg hij zich agressief en beledigde een agent in vrije tijd. De man werd vervolgens onwel. Toen hij bijkwam bleef de man agressief en bedreigde vervolgens het hulpverlenende ambulancepersoneel; zij doen hiervan aangifte. De 37-jarige werd geboeid en is evenals de gewonde vrouw per ambulance naar het UMC St Radboud overgebracht.
Geen rijbewijs en motor gestolen
De motor bleek eerder deze maand te zijn gestolen. Daarop zijn beiden aangehouden op verdenking van diefstal of heling. De motor en een tas zijn voor verder onderzoek in beslag genomen. Er wordt gekeken of aangetroffen spullen ook van diefstal afkomstig zijn. Daarnaast bleek de motorbestuurder niet in het bezit van een geldig rijbewijs. In het ziekenhuis is bloed van hem afgenomen voor onderzoek naar mogelijk rijden onder invloed. 
Onderzoek
De politie heeft met diverse getuigen gesproken en doet aanvullend onderzoek. Naast de boetes vanwege de verkeersovertredingen zal proces-verbaal worden opgemaakt voor de aanrijding en diefstal. Heeft u iets gezien en nog niet met de politie gesproken, bel dan 0900-8844. 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen