112

Tientallen aanhoudingen na massale vechtpartij en steekincident

Een man uit Arnhem is vrijdagochtend 18 april ernstig gewond geraakt bij een massale vechtpartij in Doetinchem. Hij heeft meerdere steekwonden opgelopen. De politie hield in 35 mensen aan op verdenking van betrokkenheid bij de massale vechtpartij. 

De politie ontving vlak voor 08.00 uur de eerste melding over het conflict, dat zou zijn ontstaan tussen wachtende bezoekers van een nieuw casino, en ging met meerdere politie-eenheden ter plaatse. De vechtpartij bleek zich te hebben verplaatst naar een parkeergarage vlakbij. 
De politie heeft de 35 aangehouden mensen meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en onderzoek. Het gaat om mensen uit allerlei plaatsen, waaronder Arnhem, Deventer en Rotterdam. De aanleiding voor het conflict is nog niet duidelijk en wordt onderzocht. 
Wapens getrokken op A12
Vier personen zijn aangehouden op de A12. Er was gezien dat zij in een taxi wegreden. Nadat de taxi een stopteken kreeg van de politie, zijn de inzittenden gesommeerd uit te stappen. De agenten hebben hierbij uit voorzorg hun wapen getrokken. 
Steekincident
In de parkeergarage bleek één persoon, een 46-jarige man uit Arnhem, ernstige verwondingen te hebben opgelopen. Hij is met meerdere steekwonden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is stabiel. Later bleken twee verdachten die op het politiebureau zaten ook verwondingen te hebben opgelopen waarvoor doktersbehandeling nodig was. Zij zijn daarvoor naar het ziekenhuis gebracht.
Getuigen gezocht
De politie onderzoekt het conflict en steekincident en roept mensen die getuige zijn geweest van het vechten en nog geen contact hebben gehad met de politie, dit alsnog te doen via 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen