Bierwandelen en –proeven met Kerst en Nieuwjaar

Bierwandeltochten organiseert net na de Kerst én net in het nieuwe jaar twee bijzondere bierwandeltochten. Op 27 december wordt een wandeling gemaakt rond Zutphen en op 3 januari 2015 volgt een bezoek aan parken in Arnhem. In beide steden wordt na de wandeling afgesloten met een bierproeverij. 

Winterbierwandeltocht Stadsbrouwerij Cambrinus, Zutphen
Zaterdag 27 december 2014
Deze Winterbierwandeltocht gaat langs een kabouterdorp over zandpaden door ’t bos en over de Veluwsche bandijk met zijn wielen en kolken. Vanaf Voorst wordt het kerkenpad gevolgd door de Voorster Klei en na de rivierdijk langs de IJssel eindigt de wandeling in Hanzestad Zutphen. Hier volgt een speciale bierproeverij bij de Stadsbrouwerij Cambrinus. Heel uniek want zijn bier is alleen hier te proeven! 
Tijdens de wandeltocht vertelt de gids over de natuur, cultuur en de omgeving waar je doorheen wandelt en bierige verhalen. In de stad Zutphen wordt langs markante punten zoals de Droge Nap gelopen. De bierproeverij en rondleiding wordt begeleid door de brouwer Gerrit Wolf. Tijdens de proeverij van zes verschillende bieren worden er hapjes geserveerd en vertelt Gerrit over de bieren, de brouwerij en het brouwproces.
Wandel en proef mee! (wijzigingen onder voorbehoud)
Start: 11.15 station Klarenbeek; Afstand: 14 km; Horeca: na 6,5 km in Gietelo; Onderweg: zorg zelf voor eten/drinken; Deelname: € 25,- p.p. (incl. wandeltocht o.l.v. wandel- en bierambassadeur Maarten Exel, bierproeverij, rondleiding, toelichting, hapjes, excl. service- en transactiekst); Aanmelden (uiterlijk 24 dec): 
Stuur een mail met je naam, aantal personen, woonplaats en tel. nr. naar [email protected]
ffotj5p5ed9ft30042gp9n8xf
Nieuwjaars Bierwandeltocht: Parken van Arnhem
Zaterdag 3 januari 2015
Leer de parken van Arnhem kennen en geniet van het speciaal bier van brouwerijhuurders. Vanaf de start bij NS Station Arnhem Presikhaaf volgt een wandeling door de mooiste parken van de stad zoals Presikhaaf, Angerenstein, Hoogte 80, Klarenbeek, Stenen Tafel, Zypendaal, Sonsbeek. Een aaneenschakeling van groen in deze stad gelegen aan de Rijn en tegen de Veluwezoom. Mooi doorkijkjes, heuvels en beekjes. 
Op een bijzondere locatie in Arnhem krijgen de deelnemers zes bieren te proeven van brouwerijen die zelf (nog) geen ketels hebben, oftewel van brouwerijhuurders. Daarnaast heeft elk bier een bijpassende kaas of een andere spijs. De wandeltocht en bierproeverij worden begeleid door wandel- en bierambassadeur Maarten Exel.
Wandel en proef mee! (wijzigingen onder voorbehoud)
Start: station Arnhem Presikhaaf; Verzameltijd: 11:00; Starttijd: 11:15; Wandelafstand: circa 13 km; Onderweg: zorg zelf voor eten/drinken; Deelname: € 25,- p.p. (incl. wandeltocht o.l.v. wandel- en bierambassadeur Maarten Exel, proeverij 6 bier, toelichting, hapjes, excl. service- en transactiekst); Aanmelden (uiterlijk 1 jan): Stuur een mail met je naam, aantal personen, woonplaats en tel. nr. naar [email protected]
Kijk voor meer informatie op: bierwandeltochten.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen