240 uur voor afsteken vuurwerk Gelredome

Een 34-jarige man uit Wapenveld is vrijdag 28 november door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur voor het afsteken van vuurwerk tijdens een wedstrijd van Vitesse in Arnhem. Met het afsteken van het vuurwerk wilde de man de sfeer verhogen, maar in plaats daarvan raakten vier mensen gewond. 

De man smokkelde eind vorig jaar zwaar illegaal vuurwerk het Gelredome in en stak dit op een overdekt deel van de tribune af. Zeker vier omstanders liepen door de knal tijdelijke gehoorschade op en volgens de rechtbank bracht de man met zijn actie de veiligheid van mede-supporters in gevaar.
Poging tot
De officier van justitie legde hem zware mishandeling ten laste en eiste 15 maanden cel, waarvan 5 voorwaardelijk. De man bekende echter schuld en heeft volledig meegewerkt aan het onderzoek. Doordat ook de slachtoffers hun gehoor inmiddels goeddeels weer terug hebben, kon de rechtbank niet anders dan vaststellen dat er juridisch gezien geen sprake is van zware mishandeling, maar van een ‘poging tot’ en deed daarom deze mildere uitspraak.  
Stadionverbod
Naast de taakstraf van 240 uur, is de man een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd van zes maanden en moet hij schadevergoedingen betalen aan drie slachtoffers. De KNVB en Vitesse legden de man eerder al een stadionverbod op.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen