Raadslid SP Arnhem dient ontslag in

Foto:

Desiree Egberts, gemeenteraadslid in Arnhem voor de SP, heeft donderdag haar ontslag ingediend bij de burgemeester. Volgens de partij gaat het om een verschil in inzicht, volgens Egberts wordt haar een beperking opgelegd door haar eigen wethouder.

Desiree Egberts was het niet eens met het beleid over de schulddienstverlening en wilde hier een verbetervoorstel over indien. Dit werd haar door haar door wethouder Elfrink (SP), in wiens portefeuille dit beleid zit, afgeraden. Egberts vond dit onacceptabel. “Hierdoor kan ik niet naar eer en geweten mijn functie als gemeenteraadslid vervullen”, aldus het raadslid, die haar ontslagbrief openbaar maakte. 
De partij geeft in een verklaring aan de keuze van Egberts te betreuren: “Het onrecht en de ongelijkheid die Desiree Egberts ziet, haar dagelijks motiveren om een maximale inzet van zichzelf te vragen en de strijd aan te binden. Helaas heeft een verschil in inzicht haar uiteindelijk zelf doen besluiten te stoppen met haar raadswerk. We betreuren dit ten zeerste.”
Egberts stapt met dit ontslag uit de gemeenteraad en de SP-fractie en geeft haar zetel terug aan de partij.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen