Veluwe favoriet wandelgebied

Foto:

De Veluwe is het meest geliefde wandelgebied van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek naar de meest populaire wandelbestemmingen onder Nederlanders van Vacanceselect. Over de grens wandelen Nederlanders het liefst door het Italiaanse landschap. Uit eerder onderzoek bleek dat zo’n 34% van de Nederlanders graag wandelt op vakantie.

Veel Nederlanders gaan graag naar de Veluwe als ze even een frisse neus willen halen. Volgens onderzoek van het CBS blijkt dat Nederlanders graag wandelen. Maar liefst 62% maakt minstens één keer per week een kleine of een grote wandeling en bijna een kwart van de Nederlanders wandelt meer dan vijf uur per week! Uit het onderzoek van Vacanceselect blijkt dat de Veluwe (24%) het meest geliefde wandelgebied van Nederland is. Ook het Noord-Hollandse Duinreservaat (11%) en het Zuid-Limburgse Heuvelland (10%) zijn favoriete gebieden.
Europa
Van landen in Europa, worden de meeste wandelvakanties naar Italië (20%) geboekt. Toscane is de meest geliefde regio, gevolgd door het Noordelijk Merengebied en de Dolomieten. Naast Italië wandelen Nederlanders graag in Oostenrijk (Tirol) en de de Franse Alpen.
Vacanceselect, specialist in camping & glampingvakanties, heeft 11.000 accommodaties, op ruim 900 topcampings en vakantieparken in 15 Europese landen. Meer informatie: www.vacanceselect.com
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen