Stadsboerderijen weer dicht door Vogelgriep

Foto:

De beide Stadsboerderijen in Arnhem zijn tot en met zondagmiddag gesloten in verband met de Vogelgriep. Donderdagmiddag 20 november werd de griep vastgesteld op een boerderij in Ter Aar (bij Alphen aan de Rijn). Het was het tweede geval van Vogelgriep binnen een week, zondag werd het in Hekendorp (bij Gouda) bevestigd.

De sluiting is gebruikelijk en wordt door de overheid opgelegd voor 72 uur om onderzoek te doen naar mogelijke verdere verspreiding van het virus. De Stadsboerderijen ‘West-Presikhaaf’ aan de Ruitenberglaan en ‘De Korenmaat’ in Rijkerswoerd-Oost blijven in elk geval gesloten tot en met zondagmiddag 23 november 14.00 uur. Ook andere kinderboerderijen in de stad en regio zijn verplicht de deuren dicht te houden. 
Hobbykippen
Mensen die pluimvee als hobby houden moeten de dieren ook naar binnen doen, al zijn daar wel uitzonderingen voor. Behalve sluitingen van bedrijven, geldt er in heel Nederland ook een verbod op vervoer van pluimvee, voor tentoonstellingen en is er een jachtverbod ingesteld.
Vogelgriep
Vogelgriep is geen onbekend verschijnsel, het wordt ieder jaar wel ergens aangetroffen. Meestal gaat het om een milde vorm, waarbij de kans op besmetting niet heel groot is. In dit geval is een zwaardere variant vastgesteld. 
Dode vogels niet aanraken
Vaak wordt gesuggereerd dat trekvogels de ziekte overbrengen, echter dit is allerminst zeker. Sovon Vogelonderzoek Nederland (Sovon) roept op om dode, wilde vogels niet aan te raken en te melden: www.sovon.nl 
Op de foto: een groep spreeuwen, ook trekvogels
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen