Geen treinen tussen Arnhem en Zwolle na ongevallen

Foto:

Het treinverkeer tussen Arnhem en Zwolle ligt donderdagavond 20 november nagenoeg plat. Rond 18.30 uur botste een trein tegen een auto in Velp en eerder op de dag was er een botsing tussen een trein en een vrachtwagen bij Diepenveen. Bij het laatste ongeval kwam de vrachtwagenchauffeur om het leven.

Op de spoorwegovergang op de Nordlaan in Velp botste donderdag aan het begin van de avond een trein op een lege auto. De bestuurster had net voor het ongeval, met hulp van omstanders, de auto verlaten en bleef ongedeerd. Waarom de auto stil stond op de overweg is niet duidelijk, maar een getuige meldde dat het leek of de vrouw de weg kwijt was.
Dode in Diepenveen
Eerder op de dag botste bij Diepenveen, vlak bij Deventer, een trein op volle snelheid tegen een vrachtwagen. De vrachtwagen was aan het keren en kwam tot stilstand op de overweg. Bij de klap die volgde kwam de chauffeur om het leven. In de trein vielen vier gewonden.
Informatie
De verwachting is dat het spoor bij Velp rond 22.30 uur weer wordt vrijgegeven, de stremming bij Diepenveen duurt vermoedelijk tot diep in de nacht. Reizigers worden met bussen vervoerd, maar kunnen ook omreizen. Kijk voor meer informatie op: www.ns.nl
Op de foto: weinig over van auto bij treinbotsing Velp
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen