Landelijke glascampagne start in Arnhem

Foto:

Op vrijdag 31 oktober rond 10.15 uur start wethouder Ine van Burgsteden in Arnhem de landelijke glascampagne “Glas in het Bakkie”. Op drie verschillende locaties in de stad worden inwoners van Arnhem die zijn glas naar de glasbak komt brengen wordt door een speciaal Glasteam als VIP ontvangen. Met de campagne worden mensen opgeroepen meer glas te scheiden. 

Inwoners van Arnhem brengen jaarlijks 2.644.000 kilogram glas naar de glasbak. Dat komt neer op 17,62 kg per inwoner. Het landelijke streven voor soortgelijke steden ligt op 24 kilogram, het kan dus nog beter. Om dit extra onder de aandacht te brengen, doet Arnhem mee aan de landelijke campagne.
 
Kick-off
De drie locaties in Arnhem waar de kick off plaatsvindt op vrijdag 31 oktober zijn:
– Van 10.00 tot 11.30 uur –  Winkelcentrum Presikhaaf, bij de glascontainer achter de Albert Heijn, naast de loopbrug aan de IJssellaan
– Van 12.15 tot 13.45 uur –  Winkelcentrum de Drieslag in Malburgen, bij de glascontainer naast de COOP aan het Gangulphusplein
– Van 14.30 tot 16.00 uur – Winkelcentrum De Laar West, bij de glascontainer bij de Super COOP aan de Kroonse Wal.
Glastas
Rondom deze locaties wordt een ludieke actie georganiseerd. Bezoekers, die glas naar de glasbak komen brengen, worden door een speciaal Glasteam en twee afvalcoaches als VIP ingehaald met een rode loper en ontvangen in een partytent. Als bedankje krijgen zij een glastas mee. Een tas waarmee ze in huis glas kunnen bewaren, maar die ook bijvoorbeeld als picknickmand te gebruiken is.
 
Glas in het Bakkie
De nieuwe campagne ‘Glas in ’t bakkie’ vertelt consumenten over een nieuwe, makkelijker manier van glas scheiden. De belangrijkste boodschap is: een beetje restjes aan het glas is geen bezwaar, doe de deksel of dop erop en breng het naar de glasbak. Je hoeft het glas dus niet eerst schoon te spoelen. Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren. Dat is een stuk hygiënischer in huis en zo wordt glas scheiden nog makkelijker. Het opvallende gele campagnebeeld zal de komende tijd op verschillende plaatsen in Nederland te zien zijn, op tv, abri’s, in huis-aan-huis bladen en op containers. Arnhem vindt afvalscheiding erg belangrijk en ondersteunt dan ook de nieuwe campagne.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen