Eerste Sprookjesei uitgereikt

Foto:

Vrijdag 24 oktober 2014 heeft Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem het allereerste Gouden Sprookjesei ontvangen uit handen van Prinses Arnerijntje van het Sprookjesfestival. Deze nieuwe onderscheiding van het Sprookjesfestival staat voor optimisme, blijdschap en toekomst.

Het Gouden Sprookjesei wordt vanaf nu ieder jaar uitgereikt aan degene die hieraan het afgelopen jaar het meest heeft bijgedragen. Arnhem heeft als enige stad van Nederland haar eigen sprookjesprinses: prinses Arnerijntje. Al zeven jaar neemt zij de sleutel van de stad in handen en viert zij in en om Arnhem het Sprookjesfestival. Tienduizenden mensen beleven ieder jaar in de herfstvakantie veel plezier aan het festival en ze komen uit het hele land om te genieten van het grote aanbod.
Dier 
De prinses heeft besloten dat het daarom tijd werd om ook een onderscheiding uit te gaan reiken. Dit jaar heeft ze vele gegadigden onder de loep genomen. ‘Blijdschap en optimisme’ dat zijn de belangrijkste kernwaarden waar ze streng op beoordeelt. Omdat ‘dierlijk’ het thema voor deze editie van het Sprookjesfestival is wilde prinses Arnerijntje dan ook heel graag een dier het gouden Sprookjesei geven.
foto-theo-kruse-koninklijke-burgers-zoo-arnhem-1
Foto: Theo Kruse / Koninklijke Burgers’ Zoo
Aardvarkens
Haar uiteindelijke keuze is gevallen op de aardvarkentjes die leven in Burgers’ Zoo. Zij stonden namelijk model voor het grote feestaardvarken dat in de binnenstad Arnhem werd geplaatst. Dat grote kunstwerk heeft ongelofelijk veel positiviteit aan Arnhem gegeven. Duizenden kinderen hebben het immense feestaardvarken al beklommen en er plezier aan beleefd. Iedereen die er langs loopt krijgt altijd weer een glimlach. De echte aardvarkentjes in Burgers’ Zoo moesten het daarom worden. Niet de directeur van de dierentuin zelf maar wel zijn lieve aardvarkentjes die ook hem zoveel gebracht hebben.
 
Volgend jaar is het thema feeën en feeksen. Dus welke feeks of welke fee zal de felbegeerde onderscheiding in 2015 tegemoet kunnen zien?
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen