Zonnepanelen IJsseloord in gebruik genomen

Foto:

De 218 zonnepanelen van Zuivelboerderij IJsseloord in Arnhem zijn afgelopen zaterdag 18 oktober feestelijk in gebruik genomen. Het project is tot stand gekomen via crowdfunding en veel van de deelnemers waren aanwezig bij deze feestelijke aangelegenheid. Met de cooperatiekaart kunnen ze nu voordelig producten kopen bij deelnemende bedrijven.

Veel kleine bedrijven die willen investeren in duurzaamheid krijgen daar moeilijk geld voor. Banken zijn immers niet meer zo scheutig met het verstrekken van leningen. Met het zondeelproject van de Rijn en IJssel Energie Coöperatie zijn zonnepanelen bij middenstanders wel mogelijk geworden. Inmiddels hebben 60 mensen geïnvesteerd in de zonnepanelen op Zuivelboerderij IJsseloord. Mede met dit geld zijn 218 panelen geplaatst.
Voordeelkaart
De deelnemers krijgen de investering met rente teruggestort op hun Cooperatiekaart. Leden, energieklanten en mensen die meedoen aan projecten van de coöperatie ontvangen deze kaart. Zij kunnen met deze voordeelkaart punten sparen en inwisselen bij de deelnemende bedrijven. Op dit moment zijn de Zuivelboerderij, Lunchcafe MANU, het Openluchtmuseum en Burgers Zoo bij deze kaart aangesloten. Maar snel zullen meer duurzame bedrijven volgen.
Winst
Met de crowdfunding in combinatie met de coöperatiekaart heeft de Rijn en IJssel Energie Coöperatie een unieke mogelijkheid om vlug nieuwe projecten te starten. Dat is winst voor de deelnemers, het bedrijf waarin geïnvesteerd wordt en alle deelnemende bedrijven aan de coöperatiekaart. 
Kijk voor meer informatie over dit project op: www.rijnenijsselenergie.nl 
Foto: Einte T. Visser, Velp
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen