Natuurwerkdag in Sonsbeek Arnhem

Foto:

Op 1 november is het in het hele land Natuurwerkdag. Arnhem doet er ook dit jaar weer aan mee en wel op een heel bijzondere plek. Kinderen vanaf zes jaar zullen een heleboel bloembollen planten in Park Sonsbeek. In het vroege voorjaar van 2015 kunnen alle bezoekers van het park dus genieten van deze ‘stinzenplanten’. Kinderen die het ook ‘in de bol krijgen’ en hier graag aan mee willen werken, kunnen zich opgeven.

‘Stinzenplanten’ is een niet alledaags woord, maar eigenlijk heeft iedereen ze wel óm of ín huis. Het gaat hier om vroegbloeiende knol- of bolgewassen, zoals krokussen en sneeuwklokjes. In vroeger dagen namen rijkelui deze van hun verre en soms exotische reizen mee en bij thuiskomst lieten ze die dan poten rond hun stenen huizen (‘stinzen’ in het Fries). Zo maakten ze dan indruk op hun gasten. Inmiddels zijn de meeste landgoederen geen privé bezit meer en de adel stelt niet zoveel meer voor, maar die stinzenplanten hebben zich gehandhaafd.
Op vrijdagavond 24 oktober 20.00 uur vertelt parkbeheerder Jeroen Glissenaar graag alles over die stinzenplanten, als voorbereiding op de natuurwerkdag van 1 november. En parkgids Gerard Herbers zal dan van alles vertellen over de geschiedenis van Park Sonsbeek. Inloop is vanaf 19.30 uur in het Bezoekerscentrum aan de Zypendaalseweg 24a. Ook IVN Arnhem is dan aanwezig en deze Vereniging voor Natuureducatie geeft dan meer informatie over de Natuurwerkdag. Rond 22.00 uur wordt de avond afgesloten.
 
Op 1 november is er plaats voor maximaal 80 deelnemers, Wil je uit je bol gaan, haast je dan met je aanmelding:
http://www.natuurwerkdag.nl
bloembollen-sonsbeek-arnhemfoto-maria-pompe
Foto: Maria Pompe
Tot slot: er is toch nog één ‘edele’ gast, namelijk wethouder Ine van Burgsteden. Zij zal deze bijzondere Arnhemse natuurwerkdag openen om 9.30 uur. Als de bollen een plekje hebben gevonden, kun je vanaf 14.00 uur op zoek gaan naar de vorige bewoners van het park zoals de baron(es), de tuinman en de gouvernante. Je kunt ze vragen stellen over de tijd waarin ze leefden en waar ze zich toen mee bezighielden, zoals bijvoorbeeld met reizen, gasten ontvangen en natuurlijk tuinieren.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen