Brink’s Nederland weg uit Arnhem

Foto:

De vestiging in Arnhem van Brink’s Nederland sluit medio 2015 haar deuren. Ook de vestigingen in Rotterdam en Zwolle gaan dicht. “Doordat één van de grootste klanten vertrekt, wijzigen de marktomstandigheden”, meldde het bedrijf vrijdag. De vakbonden hebben woedend gereageerd.

Brink’s Nederland is dienstverlener op het gebied van beveiligd transport en beheer van contante geldstromen. Doordat de Rabobank de samenwerking per 1 januari 2015 stopzet moet het bedrijf zich meer richten op niet-bancaire marktsegmenten, zoals de retail, detailhandel, horeca en publieke sector. Dit gaat echter wel ten koste van – landelijk – 600 van de 1080 arbeidsplaatsen, in Arnhem zijn dit er ongeveer zeventig. 
GSN
Door de oprichting van Geld Service Nederland, door de banken ING, ABN AMRO en Rabobank, hing het vertrek van Rabobank al in de lucht. “Het gaat ons na aan het hart gaat dat we een groot gedeelte van onze mensen moeten laten gaan. Met de ondernemingsraad en vakbonden treden we in overleg over de gevolgen die het voorgenomen besluit heeft voor de medewerkers”, aldus Managing Director Ad Wijnhoven. 
In de kou gezet
De vakbonden CNV Vakmensen en FNV Transport en Logistiek hebben woedend gereageerd en vinden dat de Rabobank de medewerkers van Brink’s na een jarenlange samenwerking in de kou zet. “De maatschappelijke verantwoordelijkheid van de bank is op dit moment ver te zoeken”, aldus bestuurslid van CNV Vakmensen Peter de Ridder. FNV Transport en Logistiek vindt het ‘te gek voor woorden dat vakmensen met zo’n enorm verantwoordelijkheidsgevoel en die dagelijks een veiligheidsrisico lopen nu als oud vuil aan de kant worden geschoven terwijl het werk niet verdwijnt.’
CAO
Saillant detail is dat de aankondiging van de reorganisatie komt op het moment dat vakbondsleden in het hele land vergaderen over het eindbod van Brink’s voor een nieuwe cao. De meeste vergaderingen zijn inmiddels voorbij en de leden waren volgens De Ridder niet enthousiast. Maandag vindt in Rotterdam de laatste ledenbijeenkomst plaats.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen