Expeditie Lingezegen – bekijk Over-Betuwe door andere ogen

Foto:

In het kader van de Landschapstriënnale Lingezegen organiseert architectuurcentrum CASA Arnhem een wandelexpeditie door de wonderlijke wereld van de Over-Betuwe. Tijdens deze wandeling laat ontdekkingsreiziger Hans Jungerius de deelnemers het gebied tussen Arnhem en Nijmegen door hele andere ogen bekijken. 

De Over-Betuwe kent een lange traditie van conflicten en was in de Romeinse tijd al een grensgebied. Na WOII groeiden Arnhem en Nijmegen naar elkaar toe terwijl tussengelegen plaatsen als Elst en Bemmel hun eigen uitbreidingen kenden. Recentelijk zijn grootschalige infrastructuren en agro-industriecomplexen aangelegd, met als klapstuk de aanleg van de nevengeul bij de Waal. 
Contrasten
Om verschillende ontwikkelingen van elkaar te scheiden en een ruimtelijke samenklontering te voorkomen is Park Lingezegen bedacht. Tussen al dit planologische geweld stuiten we overal op sporen van vervlogen kleinschaligheid; boomgaarden, boerderijtjes, weilanden met hobbydieren, postzegels natuurgebied, kolken en dijkjes. De contrasten in dit dynamische gebied zijn dus enorm groot.
Wandeling
Hoe beleef je de Over-Betuwe als je er langzaam doorheen beweegt? U kunt dit met eigen ogen ervaren! De expeditie gaat met het openbaar vervoer en te voet. Er wordt in totaal circa 22 kilometer gelopen, het tempo is normaal en onderweg wordt regelmatig gepauzeerd. Stevige schoenen, een lange broek en OV Chipkaart zijn noodzakelijk.
Informatie
Zaterdag 13 september, vertrek is om 09.00 uur bij NS station Arnhem Centraal (09.10 uur Showroom Arnhem, Kleine Oord 177). Einde omstreeks 22.00 uur bij NS station Nijmegen Centraal. Kosten bedragen € 97,50,- p.p., hierin is inbegrepen: koffie met gebak, lunch op een spannende locatie, borrel en driegangendiner bij restaurant Meesterproef in de Honigfabriek. Personen die niet meedoen met het diner betalen € 69,-. Leden van de CASA-sociëteit en studenten ontvangen € 10,- korting.
Aanmelden
U dient zich uiterlijk 6 september aan te melden via [email protected]. Wees er snel bij want er is een maximaal aantal van 20 deelnemers per expeditie. Kijk voor meer informatie op: www.casa-arnhem.nl.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
lingezegen-01
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen