Eenzame dood voorkomen door vrijwilligers

Honderden mensen sterven per jaar een eenzame dood, tientallen hiervan worden pas maanden na hun overlijden gevonden. Stichting Eenzame Dood wil dit voorkomen door vrijwilligers in te zetten. Op 2 september wordt een start gemaakt in Arnhem.

Eenzaamheid, teruggetrokken en geïsoleerd leven is aan de orde van de dag. In een maatschappij waar mensen meer langs elkaar heen leven en de sociale controle niet meer zo is als vroeger vallen de “kluizenaars” van de samenleving niet meer op. Stichting Eenzame Dood heeft op 26 maart dit jaar het levenslicht gezien. De Stichting is opgericht om te voorkomen dat mensen een eenzame dood sterven. 
 
Op dinsdag 2 september start de eerste groep geselecteerde vrijwilligers met een basis cursus. Deze cursus is ontworpen door Rizoom Praktijk uit Arnhem in samenwerking met Stichting Eenzame Dood. Tijdens deze cursus leert de vrijwilliger hoe om te gaan met de geïsoleerd levende medemens die weet dat door ouderdom en of ziekte het leven op korte termijn zal eindigen.
  
Stichting Eenzame Dood wil zich op vier punten in gaan zetten: 
– Toegang krijgen, begeleiding, “er zijn”, meegaan naar arts, behandeling etc. in gesprek gaan en blijven. 
– Palliatieve terminale zorg door onze vrijwilligers. 
– Invulling en vormgeving van de uitvaart.
– Nazorg verlenen en herdenken. 
Stichting Eenzame Dood wil dat de mensen die in deze situatie zijn terecht gekomen een keuze kunnen maken in zorg, om zo een eenzame dood te voorkomen. Ons werkgebied is de regio Arnhem. Vrijwilligers van Stichting Eenzame Dood kunnen binnen zorginstellingen, in opvanghuizen, maar ook thuis ingezet worden. Voor meer informatie: www.eenzamedood.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen