D66 Arnhem bezorgd om privacy inwoners

D66 in Arnhem heeft het college vragen gesteld om inzicht te krijgen in de bescherming van privacy gevoelige gegevens door de gemeente. Onlangs meldde NRC Handelsblad na eigen onderzoek dat dit in een groot aantal gemeenten nog niet voor elkaar is, ondanks dat maatregelen wel zijn voorgenomen.

D66 raadslid Maarten Venhoek wil weten waar Arnhem staat in de aanpak van het beschermen van de aan haar toevertrouwde persoonlijke en vaak gevoelige gegevens en heeft daarom schriftelijk vragen aan het college gesteld. De hoeveelheid persoonlijke informatie waar de gemeente toegang toe heeft groeit. Venhoek: “Wij maken ons niet alleen zorgen over de beveiliging van de informatie, maar ook over de omgang met de informatie. ” Na de drie decentralisaties wordt persoonlijke informatie ook met andere instanties gedeeld, zoals zorgorganisaties, vrijwilligersorganisaties en wijkteams.
Dagblad De Gelderlander toonde onlangs aan dat Arnhem nog niet voldoet aan de normen voor Suwinet, het systeem waarmee overheidsorganisaties gegevens van burgers en bedrijven digitaal bij elkaar opvragen en naar elkaar sturen. D66 maakt zich daar zorgen over. “Arnhemmers moeten erop kunnen vertrouwen dat hun persoonlijke informatie veilig is in handen van de gemeente”, aldus Venhoek, “met de vragen aan het college verwachten we hierin duidelijkheid te krijgen”.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen