Wateroverlast in Arnhem na hevige regen

Na de hevige regenval in Arnhem en omstreken verwerken de hulpdiensten momenteel (28 juli, 18.00 uur) tientallen meldingen van wateroverlast. De regenval is nog niet helemaal voorbij, vanavond worden nog buien verwacht.

Na de bui tussen 13.00 – 13.30 uur kwamen vanuit heel Arnhem meldingen binnen van wateroverlast. Brandweer Gelderland Midden meldde dat het van de ene naar de andere melding moest. De regen kwam zo overvloedig naar beneden dat de rioolafvoeren het niet aan konden, waardoor wegen veranderden in rivieren. Ook dakgoten konden de regen niet altijd aan, in een aantal woningen en kantoren is water naar binnen gestroomd.
Er komen veel meldingen vanuit Arnhem Noord, zoals de wijken Geitenkamp en Klarendal. Ook in het centrum van de stad heeft het noodweer huisgehouden. Omroep Gelderland meldde lekkage op de redactie, in de aanliggende wijk zijn ook huizen onder water gelopen. “Wegen veranderden in wilde stromen, met kliko’s en al”, zo werd gemeld op twitter.
Op de snelweg A12 ten noorden van Arnhem ondervond het verkeer ook hinder. Een wegbeheerder meldde daar hagel. Inmiddels zijn de problemen daar vrijwel opgelost. Het openbaar vervoer ligt op sommige punten nog stil. Er rijden in elk geval geen treinen tussen Arnhem en Ede en Arnhem en Nijmegen/Tiel. Hoe lang deze stremming nog gaat duren is onbekend. 
wcxbvp5cq4pzakqrryriuuhwx
Aanvankelijk leek het er op dat het verwachte noodweer niet de regio Arnhem zou aan doen. Het KNMI had voor Gelderland code Geel gegeven, inmiddels is dit bijgesteld naar code Oranje, extreem weer. In korte tijd kan veel regen vallen, waardoor overlast kan ontstaan. Tijdens de buien is onweer mogelijk. De waarschuwing is afgekondigd tot vanavond 21.00 uur.
Kijk voor de meest actuele situatie op: www.weeronline.nl
Heeft u foto’s en wilt u deze met ons delen? Meldt de redactie: [email protected]
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Verwachting maandag 28 juli (bron: weeronline.nl)
kwjofovqo4xd0mmeesi253alj
vpg3g9hvcl2i4uks95dxw1xiq
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen