Milieuorganisaties vragen garantie opruimen badeendjes Duckrace

Foto:

In een open brief aan het College van B&W van Arnhem hebben Stichting De Noordzee en Plastic Soup Foundation hun zorg uitgesproken over de voorgenomen Duckrace op 7 september a.s. De organisaties vragen een garantie dat alle eendjes daadwerkelijk na de race uit de Rijn worden gehaald.

Eerder dit jaar is een het Belgische Hasselt een Duckrace gehouden. Ondanks de garantie dat alle badeendjes uit het water zouden worden gehaald, bleken er toch honderden te zijn achtergebleven als drijvend zwerfvuil. Beide organisaties maken zich sterk om vervuiling in het milieu van plastic tegen te gaan.
In de brief stellen Stichting De Noordzee en Plastic Soup Foundation dat het doel van de actie – behoud van de Eusebiustoren – sympathiek is, maar menen dat met het doorgaan van de Duckrace het signaal afgegeven wordt dat plastic in het milieu brengen geaccepteerd is en het milieuprobleem niet serieus genomen wordt.
Het college in Arnhem wordt gevraagd aan te geven op welke wijze alle badeendjes uit de Rijn worden gevist. Indien er geen garantie kan worden afgegeven, roepen de milieuorganisaties de gemeente op de Duckrace af te lassen.
De organisatie van de Duckrace in Arnhem had al eerder aangegeven er garant voor te staan dat alle badeendjes weer uit de Rijn worden gevist.
Meer informatie:
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen