Herdenking en multimediaspektakel op John Frostbrug

Foto:

Op 19 september 2014 wordt in Arnhem één van de grootste en belangrijkste veldslagen in de Tweede Wereldoorlog herdacht: Operation Market Garden met daarin de Slag om Arnhem. De herdenking wordt gevolgd door het multimediaspektakel Bridge to Liberation Experience, dat het verhaal van destijds vertelt.

Tijdens deze bijzondere herdenking is een speciale rol weggelegd voor de brug die 70 jaar geleden centraal stond: de John Frostbrug. Aansluitend op de herdenking en in aanwezigheid van de veteranen op het Airborneplein vindt, om 20.30 uur op de John Frostbrug het multimediaspektakel Bridge to Liberation Experience plaats dat het publiek in beeld en geluid meeneemt in het verhaal van Operation Market Garden, de Slag om Arnhem, de terugtrekking, evacuatie en de wederopbouw van de stad. 
 
Burgemeester Kaiser: “De strijd van die dagen heeft ons lessen geleerd die voor altijd hun waarde hebben. De kracht, volharding, de hoop en het vertrouwen waarmee na de oorlog het land opnieuw werd opgebouwd, is nog altijd een voorbeeld voor ons allemaal. We moeten trots zijn op onze democratie en dankbaar voor de vrijheden in onze stad en ons land. Het is belangrijk daarbij stil te staan en deze lessen door te geven aan de huidige en toekomstige generaties. De Bridge to Liberation Experience is een nieuwe vorm van herdenken waarmee we de verbinding naar de toekomst willen leggen.”
 
Doel van de Bridge to Liberation Experience is om het aanwezige publiek mee te nemen in een indrukwekkende ervaring door middel van beeld, live muziek en dans. Muzikaal krijgt de Bridge to Liberation Experience kracht door optredens van o.a. de Ambassadeurs van de Vrijheid Douwe Bob en Rapper Gers Pardoel, de hitlijst sensatie Dotan, jazztrompettist  Eric Vloeimans, Mezzosopraan Tania Kross, Het Gelders Orkest en DJ Isis.
 
Kijk voor meer informatie in het dossier, zie onderaan dit bericht
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen