Gezellig spelen bij de Auti Actie Dagen in Arnhem

Foto:

De Auti Actie Dagen Arnhem is een vrijwilligersinitiatief onder de vlag van Siza dat vrijetijdsactiviteiten organiseert voor kinderen met een autisme spectrum stoornis. Op de groepen is plaats voor nieuwe deelnemers.

Wanneer je tussen de 5 en 12 jaar bent, een autisme spectrum stoornis hebt en het leuk vind om met leeftijdsgenootjes een gezellige dag te beleven, dan ben je van harte welkom tijdens een Auti Actie Dag. Samen spelen en plezier maken staat voorop, er worden spelletjes, er wordt geknutseld, buiten gespeeld en één keer per jaar is er een uitstapje. De activiteiten vinden plaats op het terrein van Stichting BIO in Arnhem. Dit is een mooie, overzichtelijke en kindvriendelijke locatie met toegang tot bos, kinderboerderij, paardenstal, zwembad, bioscoopzaal en allerlei andere speelmogelijkheden. 
De groepen bestaan uit ongeveer 8 kinderen en het programma en begeleiding zijn passend bij de kinderen in de groep. Voor het ene kind betekent dit dat hij of zij tijdens een Auti Actie Dag een eigen begeleider heeft, voor het andere kind betekent dit dat hij of zij een begeleider ‘deelt’ met één of twee andere kinderen. Het begeleidersteam bestaat uit een groep enthousiaste, betrokken en getrainde vrijwilligers die allemaal (uitgebreide) ervaring met het begeleiden van kinderen met ASS hebben.
Elke maand vinden er meerdere Auti Actie Dagen plaats. Groep1 komt de eerste zaterdag van de maand samen en groep 2 de derde zaterdag van de maand. Het is in overleg mogelijk om deel te nemen aan beide groepen. Doordat de Auti Actie Dagen onderdeel zijn geworden van Siza kan deelname onder andere betaald worden vanuit het PGB, ZIN of een eigen bijdrage.
Wilt u uw kind laten deelnemen? Of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met de coördinatoren door een mail te sturen naar [email protected] of neem een kijkje op www.autiactiedagenarnhem.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
foto-flyer-3

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen