Nationaal Park Hoge Veluwe ontruimd vanwege heidebrand

Foto:

De grote heidebrand die woedt in de buurt van Hoenderloo is nog altijd niet onder controle. Vanuit Utrecht en Twente is om bijstand gevraagd, ook is hulp gevraagd van een blushelikopter van defensie.

De heidebrand is om 14.00 uur nog altijd niet onder controle en de brandweer bestrijdt de brand met pelotons uit de wijde omgeving. Vanuit Utrecht wordt hulp verleend, ook vanuit Twente is de brandweer opgeroepen. 
De burgemeesters van Apeldoorn en Hoederloo zijn ter plaatse en worden geinformeerd. Wegen in de omgeving zijn afgesloten om de hulpverlening vrije doorgang te verlenen en om kijkers op afstand te houden.
Personeel van gebouwen hebben het park moeten verlaten. 
Oproep brandweer: blijf weg
De brandweer roept iedereen op die niets in Hoenderloo te zoeken heeft, daar weg te blijven.
In verband met de brand is een informatienummer geopend: 026 – 377 5460
Eerder bericht:
In verband met een grote heidebrand bij Hoenderloo is het Nationale Park De Hoge Veluwe ontruimd. De brandweer bestrijdt de brand met groot materieel.

Op het moment dat tot ontruiming werd besloten waren ruim 2000 mensen aanwezig in het park. Voor zover bekend is iedereen uit het park, de toegangen bij Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen zijn gesloten.

De eerste melding van de brand kwam vanmorgen even na half negen binnen. Volgens de brandweer is de brand moeilijk onder controle te krijgen. De wind speelt hierin een rol. Inmiddels is al zo’n 10 hectare heide in vlammen opgegaan.

Wanneer het nationale park weer open gaat is niet bekend. Tijdens de Paasdagen trekt het park jaarlijks veel bezoekers.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen