Wijziging kleding-inname adressen voor Kledingbank Arnhem e.o.

Foto:

De Kledingbank Arnhem geeft alweer ruim zes jaar herbruikbare kleding aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf niet (meer) kunnen betalen. Zo wil zij een steentje bijdragen aan armoedebestrijding in Arnhem en omgeving. De Kledingbank is een particulier initiatief en wordt mogelijk gemaakt door (uitsluitend) vrijwilligers en sponsors.

Om het voor de gulle gevers makkelijker te maken  om kleding te kunnen brengen bestaat er een nauwe samenwerking met IrisZorg en Siza, waardoor er op verschillende plekken in de stad kleding kan worden afgegeven. Door verhuizingen binnen IrisZorg krijgt de Kledingbank de beschikking over twee nieuwe kleding  innamepunten.
 
Vanaf 21 april kan daarom Iedereen die kleding over heeft dit  inleveren bij:
– Iriszorg, Groningensingel 1221, Arnhem, op maandag t/m donderdag van 10.00 tot 15.00 uur
– Iriszorg, Remisestraat 2, Arnhem, op maandag t/m donderdag van 10.00 tot 15.00 uur
– Siza Het Dorp, Heyenoordseweg 150, Arnhem op maandag t/m donderdag van 10.00 tot 15.00 uur
– Kledingbank Arnhem, Kleine Oord 167, Arnhem op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur (adres winkel)
Het innameadres aan de Badhuisstraat is gesloten.
 
De ingezamelde kleding wordt door cliënten van Iriszorg en Siza voorgesorteerd. Daarna wordt door vrijwilligers van de Kledingbank alles op maat en kledingsoort gesorteerd en in de winkel gehangen. Zo kunnen anderen die kleding nodig hebben, op een prettige, ongedwongen manier kosteloos goede kleding uitzoeken.
 
In 2013 maakten ruim 2.200 mensen gebruik van de kledingbank. Dat is een meer dan verdriedubbeling ten opzichte van de start in 2009. Het aantal bezoeken in het eerste kwartaal van 2014 kondigt opnieuw een groei aan. Wilt u meer informatie over de Kledingbank, kijk dan op de website:
http://www.kledingbankarnhem-eo.nl/
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen