Verkeersdrukte rond Paasweekend vanaf donderdag

Foto:

Zoals ieder jaar moeten weggebruikers rondom het paasweekend rekening houden met extra drukte op de wegen. De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht al extra drukte vanaf donderdagavond.

Donderdagmiddag en -avond moet het reguliere verkeer al rekening houden met een drukkere spits dan gebruikelijk. Woon- / werkverkeer mengt zich dan al met vakantieverkeer, waardoor de dagelijkse files langer worden. Met name op de A12 van Utrecht naar Arnhem zal dit merkbaar zijn.
In Nederland geldt Goede Vrijdag als werkdag, in Duitsland is deze dag een vrije dag. Veel Duitsers trekken de paasdagen naar de kust en dit levert in de loop van vrijdagochtend een toestroom op vanuit Duitsland. Vooral op de A12 en de A50 rond Arnhem wordt verkeershinder verwacht. ’s Avonds wordt het in Arnhem druk rond Gelredome, in verband met het concert van Justin Timberlake.
Voor vrachtwagens geldt in Duitsland op Goede Vrijdag een rijverbod. Tankstations en parkeerplaatsen rond de grens, richting Duitsland, zullen dan veel drukker zijn dan anders. 
Tijdens de Paasdagen trekken traditioneel veel mensen er op uit. Het ziet er naar uit dat beide dagen zonnig gaan verlopen. Vooral in de omgeving van Burgers’ Zoo, het Openluchtmuseum en Nationaal Park Hoge Veluwe kan het op beide dagen erg druk zijn. Tweede Paasdag is het traditioneel druk richting de woonboulevards.
Ook elders in het land kunnen evenementen voor extra drukte op de weg zorgen. Kijk voor een overzicht op: www.vid.nl 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen