Eigenbouwkavels in Nijhoffstraat uitverkocht

In de Nijhoffstraat in de populaire Arnhemse wijk St. Marten zijn acht bouwkavels uitgegeven waarop particulieren een huis kunnen bouwen, precies zoals zij dat zelf willen. Binnen een maand waren de kavels verkocht. De gemeente Arnhem gaat de mogelijkheid voor deze vorm van eigenbouw uitbreiden.

Voor de eigenbouw worden alleen eisen gesteld aan de bouwhoogte. Het uiterlijk, de architectuurstijl, het materiaal en de verhoudingen van hun woning mogen de kopers helemaal zelf bepalen. Verantwoordelijk wethouder Gerrie Elfrink: “Het blijkt dat er op de woningmarkt belangstelling is voor eigenbouw. Vooral als er voor de kopers wat te kiezen valt. We zullen de komende tijd dan ook op verschillende plekken in de stad eigenbouwkavels aanbieden, klein en groot. Eigenbouw moet voor iedereen die dat wil een mogelijkheid worden. “
De gemeente Arnhem verkoopt  wel meer kavels voor eigenbouw, maar er was tot voor kort weinig variatie in de ligging en de grootte. Op dit moment zijn op diverse plekken in de stad ontwikkelingen gaande, waarbij er voor belangstellenden iets te kiezen valt. In Schuytgraaf zijn al mogelijkheden en worden nieuwe opties onderzocht.
In Arnhem-Noord, aan de Rosendaalseweg is het terrein waar het Shell tankstation zat, beschikbaar voor eigenbouw. Liefhebbers van grote kavels kunnen nog steeds terecht in Gaardenhagen, Arnhem-Zuid. De gemeente wil de beeldkwaliteitseisen voor die plek vereenvoudigen zodat daar meer architectonische vrijheid voor de kopers komt. Tenslotte biedt de gemeente binnenkort in de wijk Hoogstede-Klingelbeek zeven particulieren de kans hun eigen huis te bouwen.
 
Mensen die geïnteresseerd zijn in zelfbouw in de gemeente Arnhem kunnen alle informatie vinden op de site van het Vastgoedplein.nl.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen