Gratis workshop Volare bij Kledingbank Arnhem

De vrijwilligersacademie van Arnhem, bekend onder de naam Volare, doet ieder jaar gratis trainingsaanbod aan een vrijwilligersorganisatie zonder budget. Dit jaar is er gekozen voor de Kledingbank in Arnhem. Op 16 april organiseert Volare een workshop voor zo’n 20 vrijwilligers van de Kledingbank.

Aanleiding voor deze training is een artikel in de Gelderlander in november 2013 over de explosieve groei van de Kledingbank. De Kledingbank heeft 50 gemotiveerde vrijwilligers om Arnhemmers die krap bij kas  zitten te helpen met kleding en schoenen. Twee keer per jaar kunnen deze Arnhemmers kleding uitzoeken bij de Kledingbank.
 
De Kledingbank heeft een metamorfose ondergaan, het is nu echt een winkel, ook is de sorteerruimte van prachtige tafels voorzien, gemaakt door mensen van IrisZorg.
 
Volare biedt de vrijwilligers van de Kledingbank een inspirerende bijeenkomst waarin ze leren hoe ze anderen kunnen laten voelen dat ze bijzonder welkom zijn. Bij de Kledingbank is het de kunst om dit gevoel in de beschikbare tijd (drie kwartier per persoon) over te brengen, tijdens het uitzoeken en passen van de kleding.
 
“Natuurlijk zijn wij blij met het aanbod van Volare. Op individuele basis kunnen vrijwilligers zich al inschrijven voor een cursus. Het mooie van dit aanbod is, dat de workshop een stukje maatwerk krijgt, afgestemd op toepassing binnen het werkgebied van de Kledingbank. Wij verwachten er veel van, zeker gezien onze positieve ervaring van een vorige workshop, enkele jaren geleden”, aldus Han Scheffers, voorzitter van de Kledingbank Arnhem.
 
Volare biedt, als onderdeel van Rijnstad, deskundigheidsbevordering voor Arnhemse vrijwilligers. Door middel van trainingen en workshops biedt Volare vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties de mogelijkheid om zich te ontwikkelen.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen