Arnhem heeft een DigiLab

Foto:

Sinds woensdag 26 november heeft Arnhem een DigiLab, een werkplaats/lab waar je kunt ontwerpen, vormgeven en creëren met behulp van digitale programma’s, technieken en apparatuur. Het DigiLab van Kunstbedrijf Arnhem moet het kunstenaanbod beter laten aansluiten bij de ontwikkelingen in de samenleving. Het lab is elke vrijdagmiddag geopend in Rozet.

Het Digilab is een ruimte waar je kunt werken op laptops en iPads met ontwerpsoftware en waar je je ontwerpen kunt laten printen door 3D printers. Je kunt er werken aan Augmented Reality, filmanimaties en digitalisering van dans choreografieën. Ook komt er een muziekstudio waar je je eigen muziek kunt maken en opnemen.
“Digitale middelen zijn uitermate geschikt om verschillende kunstdisciplines te integreren. We gaan meer interdisciplinair samenwerken en nieuwe methodieken inzetten zoals peer-to-peer teaching, non formeel leren en bottom-up voor het bereiken van nieuwe doelgroepen”, aldus Kunstbedrijf Arnhem.
Digitalisering
In het DigiLab komt een aanbod dat toegang tot de nieuwe digitale kunsten mogelijk maakt en tevens een verbinding legt met de analoge kunsten. Denk aan edelsmeden waarbij je met digitale ontwerpprogramma’s sieraden kunt ontwerpen en ze kunt laten 3D-printen. Deze digitalisering is een innovatie op het gebied van beeldende kunst, muziek, dans, fashion en technologie. 
Informatie
Het DigiLab is elke vrijdagmiddag van 15u tot 18u geopend en kan men er kosteloos vrij werken. Binnenkort worden cursussen georganiseerd waarbij 3D ontwerpen op de computer en 3D printen centraal staat. Check voor meer info: www.kunstbedrijfarnhem.nl
Het DigiLab wordt mogelijk gemaakt door een subsidiebijdrage van het Prins Bernard Cultuurfonds, Provincie Gelderland en VSB fonds.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen