Zomeractiviteiten in Kasteel Doorwerth

Foto:

Tot en met 25 augustus is kasteel Doorwerth iedere dag van de week geopend. Tijdens deze periode zijn er exposities en extra activiteiten voor jong en oud.

Zomerexpositie ’Natte Neuzen op Stand’
De speciale tentoonstelling gaat deze zomer over de hond in zijn rol als onafscheidelijke compagnon van zijn baas, in dit geval de jager van het adellijke huis. Prachtige schilderijen, pastels en aquarellen met hondenportretten en jachttaferelen, halsbanden, filmpjes en documentatie van hondenbezitters en -fokkers uit het verleden worden getoond.
 
Kleine oorlogsexpositie: ‘Kasteel Doorwerth in de frontlinie’
In september 1944  werd kasteel Doorwerth en omgeving zwaar beschoten om een oversteek van Britse militairen mogelijk te maken. Toen de kanonnen verstomden, gaf de hele Veluwezoom langs de Rijn een trieste aanblik. Geen boom stond meer overeind en het was er doodstil. Voorwerpen die nog herinneren aan die episode uit de slag om Arnhem vormen een kleine, indringende tentoonstelling, die deze zomer in het kasteel te zien is.
 
Extra zomeractiviteiten
Grootouderarrangement
Maandag 25 augustus
Grootouders mogen hun kleinkinderen gratis meenemen naar kasteel.
Ontmoet kasteelbezoekers 
Zondagen 27 juli en 31 augustus
Als bezoeker ontmoet je zomaar vroegere  bewoners van kasteel Doorwerth die weer tot leven zijn gekomen.
 
Familievoorstelling ‘Drakenjam’
Woensdag 30 juli
Wat eet een kleine drakenvanger het liefst op zijn brood? Juist, drakenjam. Maar dan heb je wel een draak nodig… en veel durf en moed! 
 
Boottocht
Vrijdag 8 augustus
Boottocht over de Rijn in samenwerking met het Utrecht Landschap
 
Jachthondenproeven
Zondag 24 augustus 
Op het terrein rond het kasteel worden jachthondenproeven gehouden ter ere van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Jachtmuseum. Kleine puppies kunnen niet zomaar jachthond worden! Daar gaat een gedegen training aan vooraf, die met proeven getest wordt.  Honden van bezoekers kunnen ook hun vaardigheden laten zien en op het voorplein van het kasteel wordt een jubileummarkt gehouden.
Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth; Het kasteel is prima bereikbaar per auto en/of (brom-)fiets, maar niet met het openbaar vervoer. Doorwerth ligt ongeveer 10 kilometer ten westen van Arnhem. Info: www.glk.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen