Popmuziek op de Ronde Weide

Foto:

Voor de liefhebbers van het popgenre heeft Park Open op 27 juli een smaakvol programma. Achtereenvolgens Tuesday, Ode To The Quiet en Julian Hertz verzorgen een optreden. Daarnaast vindt de vierde editie van het Young Talent Stage plaats op het side stage.

Tuesday
De vrolijke popband Tuesday uit Arnhem is geen onbekende bij Park Open. De muzikanten van Tuesday stonden al op hele jonge leeftijd op het podium op de Ronde Weide tijdens de presentaties van Kunstbedrijf Muziek. In 2012 stonden ze nog op het Young Talent Stage en in 2013 wonnen ze de publieksprijs.
Inmiddels heeft de band niet alleen qua leeftijd een volwassen status, maar zeker ook muzikaal weten Amber, Erik, Jos en Marjolein hun mannetje te staan. Ze staan inmiddels te popelen om een volwaardige show te geven als hoofdact op het podium bij Park Open!
De stijl van Tuesday is gebouwd op een pop/rockbasis, die het toegankelijke van pop combineert met de muzikale invulling van rock, maar ook flirt met jazzyness, indie, funk en lounge.
Ode to the quiet
Ode to the Quiet werkte in een jaar tijd naar iets nieuws toe, zonder muzikale restricties, richtlijnen of deadlines. De chemie tussen de muzikanten en de vrijheid, die de band neemt bij het schrijven en arrangeren van nieuw werk, leidt naar een nieuwe vorm waarin het schetsen van muzikale landschappen belangrijker is dan klassieke popstructuren.
Mede geïnspireerd door (moderne) klassieke muziek, Efterklang en Pink Floyd, creëert Ode to the Quiet “stargaze”, en mixt neo-klassiek, elektronica, triphop en drones op betoverende en filmische wijze.
Julian Hertz
Julian Hertz bewandeld de rand van het ravijn, als een koorddanser met te grote voeten. Links de afgrond, het diepe, waarin je alles kwijtraakt. Rechts, de uitgestrekte vlakte, de zon, de liefde. Soms wankel je en leun je net iets meer naar de één of naar de andere kant. Zijn muziek is een mengeling van melancholische ballads, en van positieve vibes over de mooie kant van het leven. 
Young talent Stage: Maaike van der Weide
De vierde van de zes edities van het Park Open Young Talent Stage vindt plaats op 27 juli met Maaike van der Weide. Jonge talentvolle muzikanten of bands presenteren zich op de Ronde Weide en spelen zich letterlijk in de kijker op een speciaal ingericht podium op de Ronde Weide. Maaike van der Weide, staat vooral bekend om de covers die ze in haar eigen stijl maakt. Haar gitaarlerares zei ooit: “Die is met de gitaare in de konte geboor’n”
Voor de kinderen is er natuurlijk ook weer van alles georganiseerd. De kinderen kunnen ‘speulen’ bij Kinderatelier XieXie of naar de creatieve knutselworkshops op de Speulwei. Het thema van de workshop is deze keer: “Wild water werken” 
Tot en met 24 augustus ben je vanaf 14.00 uur welkom op de Ronde Weide in Park Sonsbeek voor Arnhem’s zonnigste feestje: heerlijke zomerse zondagen bij Park Open! Kom met openbaar vervoer, op de fiets of lopend en houd je hond(en) aan de lijn. De entree is gratis! Kijk voor informatie op www.parkopen.nl
Op de foto: Tuesday (foto © Tse Kao)
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen