Masterclassdag voor jonge schrijvers met Joris van Casteren en De Speld

Foto:

ARNHEM – Op zaterdag 17 mei organiseert Literair Productiehuis Wintertuin de ‘Uitvretersdag’, een dag met masterclasses bedoeld om jonge, talentvolle schrijvers klaar te stomen voor de beroepspraktijk. De masterclasses vinden plaats in Theater aan de Rijn in Arnhem en worden verzorgd door Joris van Casteren (schrijver en journalist), Jochem van den Berg (hoofdredacteur De Speld) en Jaap Robben (dichter, schrijver en theatermaker). 

De Uitvretersdag duurt van 11 tot 17 uur. Deelnemers kunnen kiezen uit een drie uur durende masterclass van Joris van Casteren of van Jochem van den Berg van De Speld. Zij gaan het hebben over literaire non-fictie, satire en het schrijverschap. Jaap Robben houdt een college voor de hele groep.
Inschrijven voor 1 mei 
Deelname kost 10 euro (inclusief lunch), te betalen op de dag zelf. Belangstellenden dienen vóór 1 mei een motivatiebrief van maximaal 400 woorden te sturen [email protected]. Vervolgens vindt een selectie plaats. Vóór 7 mei krijg je te horen of je geselecteerd bent.
Over de docenten
Joris van Casteren is schrijver van literaire non-fictie en werkt onder meer voor De Correspondent. Hij heeft een reputatie opgebouwd met grote reportages. Deze verhalen werden gebundeld in De man die 2 ½ jaar dood lag en Requiem voor een pitbull.  Voor het deels autobiografische boek Lelystad werd hij genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. Afgelopen jaar verscheen het succesvolle literaire non-fictie boek Het been in de IJssel. 
Jochem van den Berg is oprichter en hoofdredacteur van De Speld, het satirische, online nieuwsmagazine. Sinds 2007 is deze immens populaire website in de lucht. De redactie van De Speld bestaat uit journalisten, promovendi, consultants en cabaretiers. Van den Berg is naast zijn werk bij De Speld freelance journalist. Hij studeerde Religiestudies en Wijsbegeerte. 
Jaap Robben is schrijver, dichter en theatermaker. Hij schrijft zowel voor kinderen als volwassenen. Met het kinderboek Zullen we een bos beginnen? stond hij op de shortlist van de Gouden Uil voor jeugdliteratuur. Voor Als iemand ooit mijn botjes vindt ontving hij de Vlag en Wimpel. Hij heeft zijn eigen theatergroep FIEN waarmee hij verschillende voorstellingen heeft gemaakt. Dit voorjaar verschijnt zijn debuutroman Birk.  
Foto: Joris van Casteren (fotograaf: Klaas van der Pijl)
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen