Herinrichting Boulevard Heuvelink/Johan de Wittlaan gereed

Foto: arnhem.nieuws.nl

De reconstructie van de Boulevard Heuvelink en de Johan de Wittlaan is klaar. Er is ruim een jaar aan de belangrijke verkeersader in Arnhem gewerkt. Veel verkeerslichten zijn verdwenen, maar door de nieuwe inrichting is de weg veiliger – en sneller – geworden.

De weg is inmiddels geopend voor alle verkeer. Tussen het Airborneplein en de Voetiuslaan zijn de verkeerslichten verdwenen en vervangen door ‘voorrangspleintjes’. Het afslaande verkeer hindert het doorgaande verkeer niet en door de gematigde snelheid kan veiliger worden overgestoken. De dubbele rijbanen zijn verdwenen. Ondanks dat het verkeer langzamer rijdt, maar zonder onderbrekingen, is de weg wel sneller geworden. 
In een reactie spreekt verantwoordelijk wethouder Mink van een geslaagd project: “De herinrichting is een fraai visitekaartje voor de stad en heeft de ‘laan-uitstraling’ van vroeger weer terug. Door de vernieuwde aanpak rijdt het verkeer beter door en is de lucht in de omgeving schoner geworden.”
Aan de Boulevard Heuvelink/Johan de Wittlaan vinden de aankomende periode nog enkele afrondende werkzaamheden plaats, zoals het aanleggen van ondergrondse containers, groen en het planten van bomen.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen