Sloop winkelblok Turfstraat van start

Tegenover de toren van de Eusebius verrijst Paradijs, een nieuwe woonbuurt in het hartje van Arnhem. Voor het zover is moet eerst het vroegere winkelblok aan de Turfstraat worden gesloopt. Maandagavond is daarvoor het startsein gegeven door gedeputeerde Jan Jacob van Dijk en wethouder Gerrie Elfrink. 

In het gebied aan de Turfstraat zijn al veel voorbereidende werkzaamheden verricht, waaronder de asbestverwijdering in de vroegere winkelpanden met bovenwoningen aan de Turfstraat 1a tot en met 13. Na de sanering begint de daadwerkelijke sloop van de panden, waarna het gebied van het nieuwe Paradijs vanaf het Kerkplein helemaal zichtbaar wordt. 
Jan Jacob van Dijk, Gelders gedeputeerde voor stedenbeleid en regiocontracten, en Gerrie Elfrink, Arnhems wethouder voor o.a. de zuidelijke binnenstad, hebben maandagavond het startsein voor de sloop gegeven.
Op vrijdag – marktdag vinden er geen sloopactiviteiten plaats aan de gevelzijde van de Turfstraat. De uitvoering van de sloop duurt tot begin maart 2015.
 
In Paradijs komen 41 karakteristieke stads- en woon-werkwoningen. De toekomstige bewoners zijn sterk betrokken bij ontwerp en indeling van hun huis. Kijk op voor meer informatie op: www.woneninparadijs.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen