Herinrichting stationsplein Arnhem van start

Maandag 27 oktober geeft wethouder Gerrie Elfrink het officiële startsein voor de bouw van het Stationsplein in Arnhem. Dit is het laatste onderdeel van het nieuwe station. Door handige fasering van bouwactiviteiten kunnen het station en de  openbare ruimte er omheen,  gelijktijdig in gebruik worden genomen. De overlast voor de omgeving en reizigers blijft hierdoor beperkt. 

De herinrichting van het Stationsplein, het trolleybussenplein neemt circa vijf maanden in beslag en wordt al sinds twee weken voorbereid. Het nieuwe station kent straks twee opstapplaatsen voor busreizigers. De streekbussen maken gebruik van het overdekte busstation en de trolleybussen vertrekken vanaf het nieuw aan te leggen plein op het dak van de parkeergarage. Het bouwen van het trolleybussenplein vindt grotendeels overdag plaats en zal weinig tot geen extra overlast geven. In februari/maart 2015 vinden er eenmalig werkzaamheden in het weekend en ’s nachts plaats.
Entree station
Vanaf november 2014 starten de werkzaamheden voor de nieuwe entree van het station. Daar komt een grote openbare ruimte, bestraat met natuursteen. In maart 2015 start de aanleg van de Nieuwe Stationsstraat. Deze loopt vanaf het Kantorenplein langs de ingang van de OV-terminal naar Arnhem Centraal Oost. Aan het eind van de Nieuwe Stationsstraat komt een keerlus. De Nieuwe Stationsstraat wordt in fases aangelegd. De planning is de straat eind 2015 op te leveren.
 
Bereikbaarheid
Zowel station Arnhem, parkeergarage Centraal als de ondergrondse fietsenstalling van het station blijven gedurende de werkzaamheden goed bereikbaar. In verband met de werkzaamheden komt in de ondergrondse fietsenstalling wel een tijdelijke nieuwe entree naar de perrontunnel.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen