Overeenstemming met ruim 200 zorgaanbieders WMO en Jeugdzorg

De gemeente Arnhem heeft met ruim 200 zorgaanbieders overeenstemming bereikt over welke zorg ze kunnen bieden voor welke prijs vanaf 1 januari 2015. De zorg wordt geleverd op het gebied van WMO en Jeugdzorg, inclusief de regionale taken. Alleen de onderhandelingen over de bovenregionale contractering voor specialistische Jeugdzorg lopen nog.

Ondanks de budgettaire kortingen en de tijdsdruk die het Rijk gemeenten heeft opgelegd, ligt in Arnhem nu een stevige basis om na 1 januari zorgcontinuïteit te bieden aan de Arnhemmers. “Er is heel stevig onderhandeld”, zegt coördinerend wethouder Henk Kok. “Maar we hebben goede afspraken gemaakt. Er is onderling vertrouwen en de wil om op de nieuwe manier te gaan werken.” Het onderhandelingsresultaat wordt nog voorgelegd aan het college van B en W van Arnhem en voor wat betreft het regionale deel aan alle twaalf gemeenten van de regio Arnhem (de G12*).
Volgens de gemeente heeft het Rijk nog niet alle informatie verstrekt én moet er organisatorisch nog veel gebeuren, maar zijn de onderhandelingen wel afgerond. Het College wil niet langer wachten en heeft geld gereserveerd voor als het duurder uitpakt. De gemeente Arnhem richt zestien wijkteams op, waarvan er acht gericht zijn op volwassenen en acht gericht op jeugd. In de teams gaan 150 wijkteamcoaches aan het werk.
*G12
In de G12 werken twaalf gemeenten samen: Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Renkum, Rozendaal, Rijnwaarden, Westervoort, Zevenaar en Wageningen.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen