Arnhem wil snel zuidelijke binnenstad herinrichten

Foto:

Het college van B&W in Arnhem wil snel een begin maken met een goede inrichting van de openbare ruimte en met de verbetering van de bereikbaarheid, vooral voor voetganger en fietser, tussen het stadscentrum en de Rijnkade.

De eerste maatregelen zijn herinrichting van de Trans met meer parkeerruimte en meer groen, en sloop van de scheidsmuur op het Kerkplein tussen binnenstad en zuidelijke binnenstad. De Jansbeek, Arnhems ontstaansbron, zou hierbij bovengronds terug moeten komen. Op twee plekken kan de relatie tussen binnenstad en rivier mooi gelegd worden: in de Nieuwstraat en op de Markt. 
De Nieuwstraat wordt de loper naar de horeca aan de Rijnkade, de (autovrije) Markt wordt de loper naar het groene stadsbalkon bij het Provinciehuis, de Slag om Arnhem-herinneringsplaats, en de aanlegplaats van de passagiersschepen. Ateliers en andere culturele ruimten, speciaalzaakjes en horeca moeten de verbindingen aantrekkelijk maken.
 
De nieuwe ontwikkeling in zuidelijke binnenstad moet er voor zorgen dat particuliere initiatiefnemers en investeerders de weg van de overheid volgen. Dankzij de komst van Rozet vestigden zich hier bijvoorbeeld al het Holiday Inn Express Hotel en De Onderwijsspecialisten. De gemeente gaat er van uit dat de herinrichting jaren gaat duren. 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen