Activiteiten in Arnhem tijdens ‘Week van Alfabetisering’

Foto:

Van 8 tot en met 14 september is het de Week van de Alfabetisering. Het gemeentebestuur van Arnhem en andere betrokken organisaties vinden dat laaggeletterdheid hoog op de agenda moet staan en organiseren deze week allerlei activiteiten.

Verantwoordelijk wethouder van Arnhem Hans Giesing vindt het zorgelijk dat 1 op de 9 Arnhemmers niet kan lezen of schrijven. “Het zijn immers vaardigheden die onontbeerlijk zijn om mee te kunnen doen in de huidige informatie- en communicatiesamenleving. Met de Week van de Alfabetisering krijgt dit vraagstuk extra aandacht, vooral ook de betrokkenheid van alle organisaties die in deze week activiteiten organiseren verdient een groot compliment. Voor mij persoonlijk houdt de aandacht voor het vraagstuk rond laaggeletterdheid na deze week zeker niet op.”
 
Activiteiten
Dinsdag 9 september om 8.45 uur leest onderwijswethouder Hans Giesing voor aan leerlingen van de Heijenoordschool. Ook diverse gemeenteraadsleden zullen deze week voorlezen op scholen of andere locaties.
Donderdag 11 september om 10.30 uur wordt in De Bibliotheek in Rozet het Taalhuis geopend. Een samenwerking tussen de bibliotheek en diverse leden van het Bondgenootschap Geletterdheid Regio Arnhem, waarbij iedereen die de Nederlandse taal beter wil leren lezen of schrijven of digitaal vaardiger wil worden welkom is.
Donderdag 11 september om 15.00 uur organiseert de gemeente samen met ROC Rijn IJssel een bijeenkomst over laaggeletterdheid. In de Stadsvilla van Park Sonsbeek vertellen o.a. taalambassadeurs (mensen die zelf laaggeletterd zijn geweest) over hun ervaringen. Ook worden tips uitgewisseld hoe individuen of organisaties kunnen bijdragen aan het terugdringen van laaggeletterdheid.
Placemats
Er worden door de gemeente zogenaamde placemats verstuurd naar voetbalverenigingen en zwembaden De Grote Koppel en Valkenhuizen waarmee op een laagdrempelige wijze aandacht wordt gevraagd voor laaggeletterdheid. De placemat is een initiatief van Zorgbelang Gelderland in samenwerking met Stichting Belangenbehartiging Alfabetisering.
 
Over de Week van de Alfabetisering
‘Tijd voor Taal!’ is dit jaar het thema van de Week van de Alfabetisering. Een overzicht van alle activiteiten die in Arnhem en de rest van Nederland plaatsvinden is te vinden op: www.tijdvoortaal.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen