Wijkbewoners starten stadslandbouwproject voor Voedselbank

Foto:

Wijkbewoners in Arnhem – Zuid starten aan de Mooieweg een groot stadslandbouwproject, waarvan de helft van de oogst ten goede komt aan de Voedselbank. Het project gaat woensdag 9 juli officieel van start in aanwezigheid van wethouder Gerrie Elfrink.

Het stadslandbouwproject gaat van start op het terrein van Presikhaaf Bedrijven aan de Mooieweg. Door wijkbewoners wordt deelgenomen aan sociale werkprojecten. Het terrein wordt bewerkt, er wordt geplant en later geoogst. De werken in het project worden ondersteund door Presikhaaf Bedrijven en de Zorgtuin door begeleide projecten voor dagbesteding. Natuurcentrum/de Korenmaat zorgt voor zowel landbouwkundige- als materiele ondersteuning. 50% van de oogst komt ten goede aan de Voedselbank.   
Brede ondersteuning
Stichting Stadslandbouw Mooieweg voert  met wijkbewoners het project uit. Presikhaaf Bedrijven, de Zorgtuin, de Voedselbank, Arnhemse Fondsen, Rabobanksti- muleringsfonds, de Arnhemse Adviesbrigade, het Natuurcentrum/de Korenmaat, Kweekland en De Tuinmaat ondersteunen het project ieder op hun eigen manier. 
Voor geïnteresseerden is er nog plaats om deel te nemen aan het project, stuur in dit geval een mail aan Tom de Koning, secretaris Stichting Stadslandbouw Mooieweg: [email protected] 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen