ArtEZ en Arnhem sluiten samenwerkingsovereenkomst

Foto:

De gemeente Arnhem en ArtEZ hogeschool voor de kunsten hebben op woensdag 2 juli een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend. In dit ‘Partnership 2014-2018’ staan onder meer afspraken over de wijze waarop Arnhem en ArtEZ de komende jaren de krachten bundelen om jong talent te ondersteunen, het vestigingsklimaat voor studenten en alumni te bevorderen en de (creatieve) economie verder te versterken. 

Burgemeester Herman Kaiser en interim voorzitter van het College van Bestuur van ArtEZ, Renate Litjens tekenden in de Stadskantine 026 de overeenkomst. Beide organisaties onderschrijven daarin het belang dat zij hechten aan de positionering van Arnhem als creatieve stad met een levendig kunst(educatief) klimaat en een interessant cultureel aanbod. Om dit te bevorderen wordt de komende jaren actief gewerkt aan voldoende en betaalbare huisvesting voor studenten en alumni, atelier/oefenruimte in de stad voor alle kunstdisciplines en structurele betrokkenheid van ArtEZ bij de culturele programmering in Arnhem. 
Stevige basis voor samenwerking
Burgemeester Kaiser: “Arnhem bruist van de creativiteit. En dat is belangrijk want creativiteit staat vaak aan de basis van nieuwe verbindingen en van innovatie. De aanwezigheid van ArtEZ levert  een belangrijke bijdrage aan die creativiteit. Daaraan hebben we o.a. ook onze positie (op het gebied van mode) binnen de topsector creatieve industrie van het Rijk te danken. Niet lang geleden nam de gemeenteraad een motie aan waarin nog eens werd uitgesproken hoezeer de gemeente de aanwezigheid van de hogeschool in de stad waardeert. Met het ondertekenen van dit partnership willen we dit nog eens extra onderschrijven en leggen we een stevige basis voor verdergaande samenwerking.”
Culturele en economische waarde
Renate Litjens, interim voorzitter van het College van Bestuur van ArtEZ, onderstreept eveneens het belang van de samenwerking: “ArtEZ is voor Arnhem en omgeving van grote culturele en economische waarde. Juist door inhoudelijke samenwerking met gemeente en andere culturele instellingen, zoals bij Sonsbeek 2016, kunnen we de positie van Arnhem als culturele hoofdstad van Oost Nederland waarmaken”. 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen