Batavierenweg Arnhem drie maanden afgesloten

Foto:

In verband met het vervangen van een betonnen brugdek van het viaduct ‘Kroonse Wal’, is de Batavierenweg van 2 juni tot en met 29 augustus afgesloten voor al het verkeer. Het gaat om het traject dat ligt tussen de Burgemeester Matsersingel en de Randweg in Arnhem – Zuid.

Bij een inspectie aan het viaduct zijn scheuren ontdekt in de onderkant van het betonnen brugdek. Bij nader onderzoek bleek dat bij de bouw en verbouw, medio jaren ’70 en ‘80, het brugdek te licht is uitgevoerd. Op maandag 2 juni begint de aannemer met de reconstructie van het brugdek. De werkzaamheden zullen bestaan uit het slopen van het dek en afvoeren van het puin, het maken van een bekisting voor het nieuwe dek, aanbrengen wapening en storten van beton, het maken van een voegovergang en het asfalteren van de rijbaan en verder het afwerken van het geheel.
 
Maatregelen afsluiting
Tijdens de werkzaamheden wordt de Batavierenweg voor al het verkeer afgesloten. De gemeente Arnhem heeft de volgende maatregelen getroffen:
– De onderdoorgang van de Kroonse Wal wordt afgesloten. Aan de zuidkant, tussen de fietspaden in de Batavierenweg, wordt in de berm een tijdelijke verharde oversteek voor fietsers en voetgangers aangelegd. Dit zorgt voor een veilige oversteek. De oversteek wordt met borden aangegeven 
– De fietspaden die parallel lopen aan de Batavierenweg blijven beschikbaar
– Tijdens de 4-daagse op 15 juli worden de wandelaars over het fietspad aan de westkant geleid
– Aan- en omwonenden, betrokkenen en ondernemers blijven gedurende werkzaamheden bereikbaar
– Omleidingen voor zwaar en licht verkeer vinden plaats via de Brabantweg
– Voor buslijn 331 – halte Batavierenweg – wordt er tijdelijk een halte ter hoogte van boerderij ‘De Kroon’ aan de Randweg geplaatst. 
 
Planning
Het viaduct Kroonse Wal wordt op maandag 2 juni afgesloten en deze werkzaamheden eindigen op vrijdag 29 augustus. De Batavierenweg is afgesloten van 2 juni tot aan de bouwvakvakantie.
Illustratie en meer informatie: www.bereikbaargelderland.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen