Eerste resultaten “omgekeerd inzamelen” hoopgevend

Foto:

In drie Arnhemse wijken is begin dit jaar gestart met een andere wijze van afvalinzameling: Omgekeerd inzamelen. Een prognose op basis van de resultaten in het eerste kwartaal laat zien dat de doelstelling voor oud papier gerealiseerd gaat worden, voor plastic voldoen de resultaten nog niet aan de verwachtingen.

De nieuwe wijze van afval inzamelen is gestart in de wijken De Laar-West, Malburgen Oost-Noord en Over het Lange Water. Ongeveer 8.000 huishoudens werken nu met deze nieuwe wijze van afval inzamelen. Het doel is het restafval te verminderen. In twee van de drie wijken is de verwachte afname al na het eerste kwartaal zichtbaar. Alleen in de wijk Over het Lange Water blijven de resultaten achter bij de prognose. De oorzaak hiervan is niet duidelijk.  
Compliment
De gemeente Arnhem heeft veel aandacht besteed aan communicatie en voorlichting en heeft afvalambassadeurs en afvalcoaches ingezet om de inwoners te helpen. Wethouder Margreet van Gastel is positief gestemd over de eerste resultaten: “Het veranderen van de wijze van afval inzamelen heeft een flinke impact op het gedrag van mensen. De hoopgevende resultaten is een compliment waard aan alle inwoners uit de startwijken.”
 
Informatie over Omgekeerd inzamelen: www.arnhem.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen