Coalitieakkoord Arnhem 2014-2018: ‘Met de stad!’

Foto:

Woensdag 30 april heeft formateur Martijn Leisink het coalitieakkoord 2014-2018 gepresenteerd aan de stad. De coalitiepartijen D66, SP, GroenLinks en CDA hebben het akkoord de titel ‘Met de stad!’ gegeven.

In het akkoord staat beschreven hoe de partijen de ontwikkelingen in de stad zien, deze samen met de Arnhemmers willen realiseren en op welke manier zij dat willen doen. “In deze tijd van grote veranderingen is het heel belangrijk om samen met de stad te werken aan een toekomst voor alle Arnhemmers. In de eerste plaats met mensen zelf, maar uiteraard ook met allerlei bedrijven en organisaties die voor de stad belangrijk zijn”, aldus Martijn Leisink die als formateur de afgelopen weken de onderhandelingen heeft geleid. 
Naar verwachting presenteren de coalitiepartijen het akkoord op 12 mei aan de raad. Dan worden ook de kandidaat-wethouders ter benoeming voorgedragen aan de raad. Kandidaat wethouders: D66: Martijn Leisink en Hans Giesing; SP: Gerrie Elfrink en Alex Mink; GroenLinks: Henk Kok en CDA: Ine van Burgsteden. 
De tekst van het coalitieakkoord is na te lezen op de website van de gemeente Arnhem. Klik HIER voor een rechtstreekse link.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen