Maisonnettes maken plaats voor nieuwbouw

Foto:

In mei dit jaar wordt gestart met het groot onderhoud aan de 102 eengezinswoningen in de buurt De Nieuwe Vaart. Voor de 184 maisonnettes in deze buurt in Presikhaaf is onderhoud niet de oplossing: woningcorporatie Vivare bereidt plannen voor om deze maisonnettes te slopen en te vervangen door 83 eengezinswoningen en 15 appartementen. Het college van burgemeester en wethouders heeft het stedenbouwkundig programma van eisen vastgesteld.

De besluitvorming door het college is een belangrijke stap voor Vivare om aan de slag te kunnen met het onderhoud aan de102 eengezinswoningen en de plannen voor sloop en nieuwbouw verder voor te bereiden. Sanne Portengen, interim manager Vivare Arnhem: “De 184 maisonnettes in De Nieuwe Vaart zijn te klein, en de technische staat van de woningen voldoet niet meer. Daarom is Vivare voornemens de maisonnettes te slopen.” 
De nieuwbouwplannen van Vivare bevatten verschillende soorten sociale woningen. Deze woningen worden tegen verschillende sociale huurprijzen aangeboden. Vivare streeft ernaar het sloopbesluit zo spoedig mogelijk te kunnen vaststellen. De huidige bewoners kunnen dan halverwege 2014 met het sociaal plan met urgentie en verhuisvergoeding op zoek naar een andere woning. 
Wethouder wonen, Gerrie Elfrink: ”Bewoners in dit deel van Presikhaaf snakken naar fatsoenlijke woonruimte. Die zullen ze in elk geval krijgen. Gemeente en Vivare zetten gezamenlijk de schouders eronder om zo snel mogelijk te kunnen beginnen. Ondanks het feit dat Vivare door de verhuurdersheffing niet meer zo ruim in de financiën zit, gaat deze woningbouwcorporatie dóór met de aanpak van Presikhaaf, zodat De Nieuwe Vaart aansluiting vindt bij eerdere herstructureringen in de wijk. Daarmee is en blijft Presikhaaf in zijn geheel een mooie, groene wijk met betaalbare woningen.”
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen