Nieuwe Kade Arnhem weer als nieuw

Foto:

ARNHEM – De opknapbeurt van de lage Nieuwe Kade in Arnhem is afgerond. Zevenhonderd meter kade is verbeterd. Er is een nieuwe damwand geplaatst en de kade is bovendien tien meter versmald. Door tien meter van de breedte af te halen kunnen cruiseschepen straks naast elkaar liggen.

De totale kosten voor deze operatie komen uit op circa 11 miljoen euro. De gemeente heeft voor dit project een Europese subsidie van 3,2 miljoen euro ontvangen.  Woensdag 26 februari heeft verantwoordelijk wethouder Margreet van Gastel het project officieel afgerond door het plaatsen van de laatste bolder: een element waaraan schepen hun trossen kunnen vastmaken.
 
Wethouder Van Gastel is trots op het resultaat: “Met het afronden van dit project is een belangrijke stap gezet bij het beter betrekken van de rivier bij onze stad. Waar 70 jaar gelden de Slag om Arnhem woedde is dit stuk kade een visitekaartje geworden voor toeristen die via het water de stad bezoeken. Met de komst van walstroom, camperplaatsen en in de nabije toekomst nog meer trappartijen en groen zijn we er in geslaagd om de visie de we in 2010 presenteerden voor de Rijnkade werkelijkheid te laten worden.”
 
Parkeren in de vakken
In totaal is de afgelopen jaren de hele kade over een lengte van 1400 meter opgeknapt. Het project viel uiteen in twee fasen. De eerste fase, die liep vanaf grofweg de Mandelabrug tot de John Frostbrug, werd in april 2011 opgeleverd. De tweede fase is nu opgeleverd. Er kan ook weer geparkeerd worden op de Lage Kade in de parkeervakken.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen