Arnhemmer slaat toe in openingswedstrijd Survivalrun

Joey Bakker (18) uit Arnhem werd in de afgelopen jaren tot driemaal toe nationaal kampioen survivalrun bij de jeugd. Vanwege zijn leeftijd heeft hij de overstap moeten maken naar de senioren en met een plaats bij de top-5 als doel startte het nieuwe seizoen afgelopen zondag in Leeuwarden. Tot ieders verrassing – en vooral die van zichzelf – won hij. 

Tijdens de openingsrun van het seizoen in Leeuwarden kregen de deelnemers te maken met 26 hindernissen, zoals boomstam hakken, bandensleep, hooivork gooien en een combinatiehindernis, op een parcours van zeven kilometer. “Het was de eerste keer dat ik een BSC run liep waarbij gehakt moest worden en ik was verbaasd dat ik daar als tweede mee klaar was”, vertelt Bakker, “vanaf hindernis 6 liep ik op kop en het ging eigenlijk allemaal heel soepel.”
yuwd72atp59gkdggz1294xiuc
Bandensleep
(geen) Verzuring
De Arnhemmer gaf de koppositie niet meer uit handen en wist alle hindernissen goed te volbrengen. Ook zijn grootste vijand, verzuring, kreeg hem niet in zijn greep. Bakker: “Tijdens een hindernis bleef ik twee keer hangen met mijn voet, maar kwam gelukkig net op tijd los. Bar was de tocht door een duiker van 60 meter lang. Deze was krap en gaf me minimaal ruimte lucht te krijgen.” 
r6bhdd3ptd7o0k094yy64nvt6
V.l.n.r. Jesse de Heer, Joey Bakker en Ydo de Vries
Uitslag
In een tijd van 51:03 finishte Bakker als eerste, gevolgd door Ydo de Vries (40+) uit Bontebok in 54:52. Jesse de Heer uit Veenendaal, net als Bakker overgestapt vanaf de jeugd, legde beslag op de derde plaats in 57:00. Op 19 oktober wordt de tweede wedstrijd gelopen in Neede. 
Foto onder: hooivork werpen; Foto’s: Kees Bakker. Klik HIER voor een uitgebreid fotoverslag. 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
eoo2c9w6al4swrvol250dj9co
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen