OPA presenteert Woldwide Fashion

Op donderdagavond 18 december presenteert OPA (Ontwerp Platform Arnhem) met trots WoldWide Fashion. Binnen OPA’s programmaonderdeel ‘Arnhem Exchange, Back to the Roots’ zijn Pascale Gatzen en Saskia van Drimmelen deze avond te gast. Beiden studeerden mode aan ArtEZ. Het evenement begint om 20.00 uur.

Vlak na hun afstuderen vormden Gatzen en van Drimmelen met o.a. Victor & Rolf en Lucas Ossendrijver ‘Le Cri Néerlandais’ en waren daarmee spraakmakend in de mode van Parijs tot aan Milaan. Zij zijn beiden geïnteresseerd in vernieuwingen binnen het modevak via samenwerkingsverbanden en overdracht van bestaande kennis van handwerk. Ze vertellen onder leiding van Marlies Leupen over de spraakmakende beginperiode en over hun werk nu.
Pascale Gatzen woont en werkt al jaren in New York waar ze ook Associate Professor of Fashion Design and Design Strategies is aan Parsons New School of Design. Van Drimmelen ontwerpt sinds de academie meerdere collecties per jaar. Ook heeft ze een sportschoen voor Adidas ontworpen. Van 2003 tot 2007 nam ze een sabbatical uit het modecircuit. In die periode speelde ze in een band maar ontwierp ze wel kleding voor popster Anouk. Tegenwoordig maakt zij deel uit van het mode collectief ‘Painted’ en richt zich op slow design.
e8e27f699fxdgc5tc59t08ptj 
Pascale Gatzen
Liselore Frowijn, Joris Suk en Hans Hutting – aanstormende modeontwerpers die in 2013 afstudeerden – schuiven na de pauze aan in het gesprek. Zij presenteerden hun eerste collecties in oktober 2013 met modecollectief The MuchMuch. Net als ‘Le Cri Néerlandais’ maakten zij een spraakmakende start in Parijs. Liselore Frowijn viel dit jaar behoorlijk in de prijzen. Ze won onder meer de Frans Molenaar prijs en de Grand Prix Chloe Hyères 2014 en ze was een van de 3 genomineerden voor de Young Talent Award van de Dutch Design Awards in Eindhoven. In haar werk staat ze bekend om haar constante botsing tussen sportswear en luxury. Joris Suk en Hans Hutting maken deel uit van het in Arnhem gevestigde Maison de Faux. Afgelopen zomer stonden zij voor de tweede keer op de Amsterdam Fashion week. In oktober hadden ze een Showroom in Parijs bij Atelier Néerlandais samen met modecollectief Sauce Hollandaise. 
Donderdag 18 december 2014, aanvang: 20:00 uur (zaal open 19.30 uur), locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord 177; entree: € 5,- euro (OPA-pashouders en artEZ en han-ipo studenten gratis); Info: www.o-p-a.nl
Ontwerp flyer: Jill Plaschek
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
masatra9461rs7uag12exttu2
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen