Lezing over Gelderse graven en hertogen

Foto:

Het Arnhems Historische Genootschap Prodesse Conamur verzorgt op vrijdag 28 november een lezing over de graven en hertogen van Arnhem en Gelderland. De entree bedraagt slechts drie euro.

Wie wel eens een thuiswedstrijd van voetbalclub Vitesse heeft bezocht weet dat de adelaar van deze Arnhemse club hertog heet. En op de Jansplaats staat een beeld voor hertog Karel van Gelre. Maar wie waren de graven en hertogen van Gelre eigenlijk? Hoe werd Gelre een graafschap en later een hertogdom? En hoe wist keizer Karel V dit gebied in te lijven bij de Nederlanden? 
Op deze en andere vragen zal schrijver Gerben Hellinga (auteur van het boek ‘Hertogen van Gelre’) op vrijdag 28 november aanstaande een antwoord geven tijdens zijn lezing voor het Arnhems Historische Genootschap Prodesse Conamur. 
Vanaf 19.30 uur kunt u terecht in de Molenplaats (voorheen ‘Bezoekerscentrum Sonsbeek’) aan de Zypendaalseweg 24a te Arnhem. De lezing begint om 20.00 en de toegang voor niet-leden is 3,00. Als u aan het einde van de avond enthousiast bent geraakt en een lidmaatschapskaart invult, krijgt u alle nummers van het Arnhems Historisch Tijdschrift van 2014 cadeau. 
Kijk voor meer informatie op www.prodesse.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen