Een vliegende start voor je groene buurtproject

Op dinsdag 25 november organiseren de Gelderse Natuur en Milieufederatie en IVN Gelderland, de bijeenkomst ‘Een vliegende start voor je buurtproject’. Dit is de eerste in een reeks van vier informatieve en inspirerende bijeenkomsten van de Groen Dichterbij Wintertour, bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij een groen buurtproject of er één willen starten.

Op steeds meer plaatsen slaan mensen de handen ineen om samen het (openbaar) groen in hun omgeving  te beheren of anders vorm te geven: van natuurspeelplek tot buurtmoestuin. Goed nieuws, want daardoor knapt de buurt op, leren buurtbewoners elkaar beter kennen, en worden mensen gezonder. Maar hoe start je zo’n project, hoe betrek je buurtbewoners? Op 25 november hoor je de ervaringen van een Arnhems buurtproject, en krijg je tips van een expert, zodat je goed toegerust bent om een eigen project te starten.
Groen Dichterbij Wintertour
De bijeenkomst in Arnhem is de eerste van vier bijeenkomsten die samen de Wintertour vormen. Tijdens de bijeenkomsten in december, januari en februari wordt ingegaan op fondsenwerving en financiering, juridische zaken, en samenwerken met de gemeente. De Wintertour is als geheel te volgen, maar je kunt er ook voor kiezen één of twee avonden bij te wonen.
Voor wie?
Mensen die een groen buurtproject gestart zijn of willen starten, professionals die in hun werk te maken hebben met groene buurtinitiatieven, en organisaties die graag hun expertise op het gebied van natuur, stadslandbouw, en welzijn willen delen, zijn van harte welkom.
Praktische gegevens
Datum en Tijd: Dinsdag 25 november 2014, 19.30-22.00 uur; Locatie: Bezoekerscentrum Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24a te Arnhem; Deelname: gratis; Aanmelden: Via www.ivn.nl; Vragen? Stuur een e-mail naar Iris de Boer van IVN Gelderland, via: [email protected].
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen