Russische meesterwerken

Foto:
Christian Vásquez dirigent 
Harriët Krijgh cello  
Moessorgsky Nacht op de kale berg 
Sjostakovitsj Celloconcert nr. 1 
Tsjaikovski Symfonie nr. 4  
Ruim baan voor de nieuwste generatie aanstormend talent! In dit Russische drieluik staat een uitzonderlijk getalenteerd en ‘piepjong’ duo op het podium. Gastdirigent Christian Vásquez (1984), chef van het symfonieorkest van Stavanger, en Het Gelders Orkest bijten het spits af met Moessorgsky’s Ouverture Nacht op de Kale Berg en Tsjaikovski’s populaire Vierde symfonie die door Het Gelders Orkest ook op cd is gezet. 
De jonge celliste Harriët Krijgh (1991) soleert in het overrompelende Eerste celloconcert van Sjostakovitsj. De talentvolle Nederlandse won meerdere concoursen, nam een cd op met de celloconcerten van Joseph Haydn en speelt op haar 23ste al in de belangrijkste concertzalen ter wereld. De Venezolaan Christian Vásquez ‘danste eerder op de bok’ bij Het Gelders Orkest, waarbij hij ‘de zaal liet vibreren’. Reden genoeg om deze ‘rijzende ster aan het firmament van de dirigenten’ terug te vragen. 
Laat u opnieuw verrassen door drie Russische klassiekers, meesterlijk vertolkt door twee jeugdige toptalenten!  
Arnhem vr. 14 november, Musis Sacrum, 20.15 uur; Ook in Doetinchem, Nijmegen en Utrecht; Kijk voor actuele informatie en kaarten op: www.hetgeldersorkest.nl   
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen