Regionale ontwerpers en bedrijven vertellen over fietsindustrie

Foto:

OPA (ontwerp platform Arnhem) organiseert op 30 oktober een avond over fietsen, want de fiets is ‘Booming Business’! Onder leiding van fietsondernemer Jos Sluijsmans komen de laatste ontwikkelingen rond de fiets als transportmiddel aan bod en wat dit betekent voor ontwerp en visie. 

Het aantal jongeren dat een auto aanschaft neemt af en deze trend zal doorzetten. Auto’s zijn uit, fietsen zijn in. Deze interesse uit zich niet alleen in praktische zin als vervoermiddel van A naar B, maar ook in de vormgeving van de fiets. Het is een statusmiddels geworden waarmee iemands identiteit wordt bepaald. Tijdens de avond komen verschillende fietsontwerpers, producenten en mobilitydenkers aan het woord. 
Zelf producerend ontwerper Herman van Hulsteijn noemt zichzelf een bedenker en uitvoerder van ideeën. Hij ontwierp het spraakmakende en opvallende ovalen fietsframe. Sinds kort is zijn fietsfabriek gehuisvest in een oud monumentaal pand aan de Vijverlaan. Op deze avond vertelt hij over zijn visie en toekomstplannen. 
Mars Holwerda (Studio MOM) ontwerpt voor fietsfabrikant Cortina en voor diverse onderdelenleveranciers. Dit jaar won Studio Mom de Eurobike Award voor geïntegreerde spatbordverlichting. Hij vertelt wat het betekent om voor een grote producent te werken. Hoe bewaak je bijvoorbeeld je ontwerp? 
Ghassan Alagourie, brand design manager bij Gazelle heeft hier ook mee te maken. Wat is het verschil tussen zijn werkwijze en die van Studio MOM? Een paar jaar geleden is Gazelle overgenomen door een autobedrijf. Alagourie vertelt wat dit voor invloed heeft op de keuzes die er nu gemaakt worden binnen het bedrijf. Wat zijn de overeenkomsten tussen deze twee werelden en wat leert Gazelle van de auto-industrie? 
Hans Schreuder richt zich als ontwerper meer op de infrastructuur van het fietsen. Zo is hij onder meer bekend van de Bikedispenser. Dit is een geautomatiseerd systeem voor het opslaan en uitgeven van huurfietsen en deelfietsen. Hij zal hier nader op ingaan en een toekomstbeeld over de fietsmobiliteit schetsen. 
Sjors van Duren is vanuit de Stadsregio Arnhem-Nijmegen als adviseur mobiliteit betrokken bij diverse fietsprojecten zoals Velo-City en het Rijnwaalpad. Hij zal onder andere praten over deze nieuwe fietssnelweg tussen Arnhem en Nijmegen. De avond staat onder leiding van Jos Sluijsmans. Sluijsmans is fietsondernemer. Hij werkt onder meer als cycling consultant, organiseert mobiliteitsdebatten en is initiatiefnemer van het Cargo bike festival. 
Op de avond zijn er in Showroom Arnhem de nieuwste modellen fietsen te zien. In de pauze verzorgt fietsenmaker Cycle Nation een korte verlichtingscheck voor je fiets. 
Datum: 30 oktober 2014, aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.30 uur); Locatie: Showroom Arnhem, Kleine oord 177; Entree: 5,- familieleden OPA en studenten ArteZ en HAN-ipo: gratis. Meer informatie: www.o-p-a.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
booming-bikes-opa-arnhem
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen