Muziekproject “Kids in Concert 2”

Foto:

Voor de tweede maal biedt Rotaryclub Rozendaal-Veluwezoom kinderen in de gemeenten Arnhem, Rozendaal en Rheden een bijzondere kans om kennis te maken met muziek. Zij doet dit met een concert op 1 november in Velp, waarbij het kind centraal staat. De toegang is gratis. 

Muziek maken en les krijgen in muziek is de basis voor het genieten van muziek gedurende je gehele leven. Steeds minder kinderen maken gebruik van de mogelijkheid (of krijgen de kans) om (van) muziekonderwijs te genieten. Rotaryclub Rozendaal-Veluwezoom wil kinderen in de gemeenten Arnhem, Rozendaal en Rheden een kans geven om kennis te maken met muziek en doet dit met een bijzonder concert in Velp.
Het jeugdorkest waarbij de kinderen te gast zijn is het Arnhems Interscholair Orkest (AIO). Dit orkest bestaat uit kinderen van verschillende scholen uit (de regio) Arnhem. De kinderen maken met enorm veel plezier muziek onder leiding van een dirigent. Ze organiseren alles dat nodig is rondom het orkest zelf, zoals concerten in de regio Arnhem en gaan op zelf georganiseerde buitenlandse muziekreizen. De oudste orkestleden (18 jaar) zijn een steun voor jongste (11 jaar). 
In het voorprogramma staat het Jongeren Strijkorkest Arnhem (JAS). Deze leerlingen zijn 6-8 jaar oud en spelen al een aardig nootje mee!
Bijzonder concert voor kinderen, ouders, grootouders en vrienden
Het concert wordt gehouden op zaterdag 1 november 2014 (vanaf 14:00) in de Grote Kerk in Velp (Kerkstraat 32). Het thema van dit concert is: “Meedoen met een jeugdorkest”. Kinderen mogen met het orkest meespelen. Verschillende basisscholen uit Velp en Rozendaal doen aan dit project mee en Rotary Rozendaal heeft elke deelnemende school een voorbereidende les aangeboden. 
Informatie
Iedereen is welkom, maar het concert is vooral gericht op kinderen in de leeftijd van 7 tot 9 jaar uit de gemeenten Rheden, Rozendaal en Arnhem met hun ouders. Familie en bekenden zijn ook van harte welkom. De entree is gratis! Als het maximum aantal van 300 bezoekers is bereikt, gaat de deur van de kerk dicht.
aio
Het programma op zaterdag 1 november 2014 
14:00: deuren van de kerk open
14:30: welkom door Dirk Jan van Werkum (Rotaryclub Rozendaal-Veluwezoom))
14:33: het Jong Arnhems Strijkorkest (JAS) speelt enkele stukken.
14:45: uitleg over het JAS
14:50: AIO speelt enkele stukken
15:00: uitleg over het AIO door de AIO-voorzitter Romy Baars.
15:10: Vervolg: spelen van enkele muziekstukken door het AIO-jeugdorkest.
Dirigent Jan Schoonenberg legt uit wat we horen en wat er speciaal aan is. De kinderen mogen naast het orkest gaan zitten. Er vindt een ‘openbare repetitie’ plaats, waarbij elke kind ervaart hoe het is om in en vlakbij een orkest te zitten. Muziekdocenten begeleiden de kinderen. De ervaring van de tonen, trillingen en het geluid zo dichtbij maakt grote indruk op jong en oud. 
15:40: alle kinderen mogen naar de orkestleden en het Muziekplein voor een uitleg over de instrumenten. 
Frisdrank verkrijgbaar en tijd voor ontspannen.
17:00: einde van de middag. 
Aan dit project doen de volgende muziekdocenten mee: Martijn Tjoelker (docent viool in Velp), Tara Kumar (docente cello in Arnhem) en Laurien Kusters (muziekdocente in o.a. Rozendaal). 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen